„Mes įsikūrėme š@$#@je“. Skamba visa Rusija, ką drėbė buvęs ūkio ministras (Video)  ()

Rusija atsidūrė ant didžiulės finansų ir ekonomikos krizės slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija atsidūrė ant didžiulės finansų ir ekonomikos krizės slenksčio, o Rusijos valdžia nesiima reikiamų veiksmų, kad išvengtų katastrofos.

Tai pareiškė buvęs Rusijos Federacijos ekonomikos ministras (1992–1993) Andrejus Nečajevas „Finmarket“ forume Rusijos Jekaterinburge. Internete išplito jo kalbos vaizdo įrašas, praneša Dialog.UA.

Blogai ne tai, kad atsidūrėme š@$#@je, blogai, kad nusprendėme ten įsikurti. Tapetus nusprendėme klijuoti“, – sakė rusų ekonomistas.

Jis įvardijo kelias esmines priežastis, kodėl Rusijai nepavyks išvengti katastrofos. Pirma, tai didžiulė skylė Rusijos biudžete. Deficitas, susidaręs per pirmuosius 4-is 2023 m. mėnesius, savo dydžiu jau viršijo visų metų prognozę. Šiai skylei uždengti rezervų neužteks, todėl šaliai teks griebtis paskolų.

 
 

 

Situaciją, pasak Nečajevo, komplikuoja ir didžiulis kapitalo bei kvalifikuoto personalo nutekėjimas į užsienį, taip pat sumažėjusios pajamos iš energijos išteklių pardavimo.

Pažymėtina, kad pirmą kartą Nečajevas išsakė šią skambią frazę apie Rusijos Federacijos įsitaisymą š@$#@je dar 2022 m. balandį, praėjus porai mėnesių po plataus masto Putino kariuomenės invazijos į Ukrainą. Tada Rusiją užklupo precedento neturinčios sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: