Rusija smogė Vakarų ginklams. Skelbiamas vienas žiauriausių išpuolių  ()

Naktį į antradienį, gegužės 16 d., Rusijos okupacinės pajėgos pradėjo didžiulę raketų ataką prieš Ukrainos sostinę. Šį kartą teroristinės šalies taikiniu tapo Kijevą saugančios Vakarų oro gynybos sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu metu apšaudymo intensyvumas gali būti atsakas į Vakarų ginklų tiekimą Ukrainai. Apie tai interviu Vakarų žiniasklaidai kalbėjo Kijevo meras Vitalijus Kličko.

Vitalijus Kličko pažymėjo, kad naktinis išpuolis Kijeve gegužės 16 d. buvo vienas žiauriausių išpuolių prieš sostinę nuo karo pradžios. Tuo pačiu metu jos tikslas buvo oro gynybos sistemos.

Kličko teigimu, įsibrovėliai pasirinko šį taikinį, nes Vakarų oro gynybos sistemų dėka Ukraina vis dažniau gali numušti daugumą Rusijos dronų ir raketų, ypač sparnuotąsias raketas. Vadinasi, tokia įvykių eiga labai erzina užpuolikus.

Rusijos naktinį išpuolį taip pat komentavo saugumo ekspertas, buvęs Vokietijos gynybos ministerijos operatyvinio štabo vadovas Nico Lange. Jis paaiškino, kad apšaudymu teroristinė šalis taip pat išbandė naujas Kijeve esančias oro gynybos sistemas.

 

„Rusija Kijeve išbandys naujas Ukrainos oro gynybos sistemas. Atakuojanti armija nori padaryti išvadas apie Ukrainos oro gynybos sistemų, tokių kaip „Patriot“, IRIS-T ir NASAMS, pozicijas“, – sakė jis.

Nico Lange taip pat pabrėžė, kad sėkmingas Rusijos atakos ir jos nesėkmės atspindys teroristinei šaliai nereiškia, kad apšaudymai iš Rusijos nutrūks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(11)
(24)

Komentarai ()