Belgija skelbia galingą žinią dėl F-16 naikintuvų: „esame pasirengę padėti Ukrainai“  ()

Belgijos oro pajėgos nuo 1970-ųjų pabaigos skraido amerikiečių gamintojo „Lockheed Martin“ F-16, tačiau pati šalis negali tiekti lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgija išreiškė norą apmokyti ukrainiečių pilotus skraidyti naikintuvais F-16. Tai praneša „Demorgen“.

Leidinys praneša, kad Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį leido suprasti, kad ketina apmokyti ukrainiečių pilotus skraidyti moderniais naikintuvais. E. Macrono teigimu, „kelios Europos šalys vis dar yra pasirengusios tai padaryti“ ir „vyksta derybos su amerikiečiais“. Ukraina jau kurį laiką prašo tiekti kovinius lėktuvus.

Leidinio teigimu, Belgija yra viena iš tų Europos šalių, kuri planuoja rengti ukrainiečių pilotus, tiksliau – išmokyti skristi F-16. Tai patvirtino Aleksandero De Croo kabinetas. Šis klausimas esą buvo aptartas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Belgijos ministro pirmininko susitikime.

 

„Pasakėme, kad negalime tiekti lėktuvų, bet galime apmokyti pilotus“, – leidinys cituoja pareigūną.

Belgijos oro pajėgos nuo 1970-ųjų pabaigos skraido amerikiečių gamintojo „Lockheed Martin“ lėktuvais F-16, todėl turi daug patirties dirbant su šiais orlaiviais. Publikacijose pažymima, kad jei kada nors bus pristatomi Vakarų naikintuvai, Ukrainos pilotams reikės pagreitinto apmokymo kurso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: