„Lavonas ant lavono“. Nelaisvėn patekęs „Wagner“ smogikas atskleidė kas vyksta Bachmute  ()

Pasak karo belaisvio, „Wagner“ vadai šaudo į savo pavaldinius. Tuo pačiu metu sužeistųjų evakuacija ir žuvusiųjų išvežimas nevykdomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai Donecko srities Bachmuto rajone, kur vyksta įnirtingos kovos, sučiupo Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdinį.

39 metų Denisas Vatruševas yra iš Rusijos Chantų-Mansių autonominės apygardos. Anot jo, jis buvo užverbuotas kolonijoje, kurioje atliko bausmę už žmogžudystę. Jam buvo pažadėta, kad nieko ypatingo daryti nereikės.

„Jie mums kartojo šią dainelę. Jie pažadėjo, kad stovėsiu ir nieko nedarysiu“, – sakė Vatruševas.

Samdinys pasakojo, kad „Wagner“ pozicijose yra „mirties apkasai“, iš kurių žuvę ir sužeisti kariai neevakuojami.

„Lavonas ant lavono. Jie net negali išnešti žuvusiųjų. Jei kas eina į „Wagner“ ar čia dėl karo, tai geriau neitų. Čia yra mėsmalė. Yra tik vienas atvykimas į vieną pusę“, – sakė Vatruševas.

 

Mūšyje prie Bachmuto rusas buvo sužeistas – sprogus minai, jis neteko kojos. Vatruševo teigimu, jį paliko saviškiai – keturias dienas jis praleido apkasuose, kol pateko į Ukrainos karių nelaisvę.

„Jie mane paliko. Evakuacija neveikia... Nėra maisto. Jei nevykdai įsakymo, tave siunčiantis vadas tave tiesiog nušauna vietoje“, – sakė Vatruševas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: