Policija uždarė didžiausius Bulgarijos "torrent trackerius"  (17)

Iš interneto dingo du didžiausi Bulgarijos torrent trackeriai – Zamuda.net ir Arena.bg. Ankščiau uždaryti šiuos portalus pažadėjo Bulgarijos policijos kovos su kompiuteriniais nusikaltimais padalinio vadovas Javoras Kolevas, rašo „Novinite“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį Zamuda.net jau buvo nepasiekiamas, o Arena.bg patalpintas pranešimas apie vykdoma tinklalapio rekonstrukciją. Kalbėdamas per vieną Bulgarijos televizijos kanalų, Kolevas pareiškė, kad Zamunda.net ir Arena.bg platino piratinę medžiagą ir iš naudotojų reikalavo už tai apmokėjimo SMS žinutėmis. Jo teigimu, vietoje torrent trackerių internete veiks legali filmų ir muzikos parduotuvė. Daugiau informacijos apie naują projektą neskelbiama.

Taip pat teigiama, jog pagal nepatvirtintą informaciją Zamunda.net trackerio savininku yra Sirijos pilietis, o Arena.bg – rusas. Balandžio 27 dieną Tarptautinė fonografinės industrijos federacijos Europos regiono padalinio direktorius Frensisas Muras pareiškė, kad pagal piratavimo lygį Bulgarija Europoje užima pirmąją vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: