„Neturi strateginės reikšmės“. ISW įvertino Rusijos pareiškimus apie Bachmuto „paėmimą“  ()

Analitikai tvirtina, kad Jevgenijus Prigožinas savo pareiškimais bando suklaidinti Ukrainos kariuomenę. Tuo pat metu Ukraina ir toliau neigia okupantų „sėkmę“. Kaip pažymėjo Hana Maliar, kovos už miestą tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ir „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino pareiškimai apie Bachmuto užkariavimą neturi absoliučiai jokios strateginės reikšmės. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikų ataskaitoje, paskelbtoje gegužės 20 d.

Pasak ekspertų, rusai Donbase žaidžia savo žaidimą, o visi pareiškimai apie „vagneriečių“ pasitraukimą iš Bachmuto yra vienas iš bandymų suklaidinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Be to, Rusijos armija yra labai išsekusi ir negali sukurti placdarmo tolesniam puolimui. Todėl, kaip pastebi analitikai, okupantų žodžiais pasitikėti neverta.

„Jo teigimu, Prigožino „pergalė“ Bachmute yra grynai simbolinė, net jei tai tiesa. Keli paskutiniai Bachmuto miesto kvartalai, kuriuos, anot Prigožino, užėmė „Wagner“ pajėgos, nėra svarbūs taktiniu, nei operatyviniu požiūriu. Jų užėmimas nesuteikia Rusijos kariams operatyviai reikšmingos teritorijos tęsti puolimo operacijas ar kokios nors ypač stiprios pozicijos, iš kurios būtų galima apsiginti nuo galimų Ukrainos kontratakų“, – rašoma pranešime.

 

Ypatingo dėmesio vertas faktas, kad „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas paskelbė apie savo karių ketinimą gegužės 25 d. palikti miestą ir ilsėtis, o tokie pareiškimai gali reikšti, kad apie tolesnį veržimąsi į vakarus nuo Bachmuto jie negalvoja.

Analitikai taip pat mano, kad rusams nepavyks sukurti tinkamos gynybos ar įtvirtinti savo „pasiekimų“ Bachmute iki gegužės 25 d., nes Ukrainos pajėgos nuolat rengia kontratakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()