„Microsoft“ naršyklės „Internet Explorer“ populiarumas ir toliau mažėja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

piktasijus 2010-05-04 15:01
Pataisykit "personalinis" i "asmeninis", kol kalbos nacis nepamate. Jei mazeja IE naudotoju, reiskia, kad protingeja liaudis. Pradeda suprast, kad IE niekam tikusi narsykle.
Smėlis 2010-05-04 15:14
pamėginkit perjungti kalbą kitoje naršyklėje nei IE. tiesa, nežinau kaip su Safariu. žinau, kad čia reikia pykti ant tų, kurie tinklapį darė, bet visgi...
Evaldas 2010-05-04 15:33
Naivus microsoft, nebus imanoma idiegti IE9 i Win XP ir tiksi, kad pasitaisys viskas : D O tokios tendencijos tai malonios.
gymka 2010-05-04 16:56
nezinau is kur paimti skaiciai, bet pirma karta matau kad taip stipriai skitusi firefox nuo operos... kiek maciau visur raso kad panasia rinka jos turi.
KeeperMustDie 2010-05-04 17:05
(kaip ir parasyta straipsnyje), ir deja taip tokie skaicia figuruoja jau tikrai ne maziau nei pora metu, bei teko matyti ir is kitu saltiniu labai panasius rezultatus(dabar neprisiminsiu kokiu) Siaip liudna ziureti: firefox savo vieta aisku uzsitarnavo, o chrome tai parodo kaip reklama gali paveikti zmones, atimineja is tokiu narsykliu kaip IE bei opera ju vietas. Nesakau, kad IE gera narsykle, bet funkcionalumu uz chrome bent jau kolkas tikrai geresne.
simukis 2010-05-04 17:46
Man asmeniškai ši naršyklė (Chrome) yra geriausia, po firefox, ir nematau joje nieko blogo, todėl prašau nevedinti manęs reklamos auka, nes apie chrome reklamą net negirdėjau. P.S. IE reik žudyt. P.S.S. IE žudo, kontratakuokite iš visų jėgų žmonės...
Evaldas 2010-05-04 17:58
O beje, chrome ir chromium narsykles laikomos viena? Ir kodel nuvertinat chrome? Pats ja naudoju, labai patinka man ji. Sparti, saugi. neuzima daug vietos UI, todel puslapio atvaizdavimui lieka daugiau vietos(priesingai negu FF,IE,Operoj ypac su kruva pluginu ir toolbaru) : )
KeeperMustDie 2010-05-04 18:50
Siaip reklama is pradziu pradejo eiti, o po to kaip reklamos bangos susidare tokia "bendra nuomone" apie chrome kaip labai greita bei neapkrauta narsykle(butent kaip ewuldoxx ir sake), o kitos narsykles atseit hlamai visiski. Pavizdys kaip atrodo ff pas mane: , jeigu nepatinka lengvai galima pasikeisti i visiskai kitoki isdestyma ir visiskai kitokia isvaizda, ne taip kaip kai kur kitur...
tauttvisz 2010-05-04 19:39
Man chrome patinka, bet kazko man jin labai strigineja, trukcioja po puslapi slenkant.. kartais letai ziauriai uzplaukia krauna.. Tai as FF susiradau skina kaip chrome, pora pluginu isimeciau ir gerai. Atrodo dabar taip : http://img710.imageshack.us/img710/559/15225188.jpg
buzas69 2010-05-04 20:07
ant ff chrome skinas :d cia tai juokas, pats naudoju chrome jau gan ilgai ir tikrai man ji geriau juda nei kitos,vien paleidimo laikas gal trecdaliu lenkia ff ant mano sistemos
jotvingis 2010-05-04 20:14
Ai, seniai nenaudoju IE... ...kadangi sėdžiu prie Linuksų!
dziulius 2010-05-04 20:20
Deja bet čia tu neteisus. Chrome(ium) naudoja Webkit'ą ( tą patį ką ir safari) - šiuo metu greičiausias pasaulyje naršyklės varikliukas. Chrome pirmas įdiegė sandbox technologija (dėlto saugiausia naršyklė, dar nei karto nebuvo įveikta per POWN2OWN). Viena iš pirmųjų (o gal ir pirma) tab'us sudėliojo į atskrirus procesus, todėl užlinkus vienam tabui nenusineša visų atidarytų puslapių (FF tik paskutinėje versijoje tas įdiegta). Pluginų diegimui nereik perkraut naršyklės. Pliusų pilna. Nesakau, FF (Opera man niekad nepatiko, bet nesakau kad bloga naršyklė, tiesiog nepatinka jos interfeisas) tikrai gera naršyklė, ypač paskutinis leidimas. Ir jeigu tau šitie dalykai yra reklama, spamas etc, tada siūlau atsimerkti ir prasikrapštyti akis - pasaulis nestovi vietoj. O IE tai jau seniai laikas mirti. Kiek jin nervų prigadinus. Tik labiausiai juokas ima kai pvz MIF'e norint prisijungti prie studentų duombazės dar rudenį reikalavo IE5.
Vaider 2010-05-04 20:32
Naudoju chrome ir bent jau man daug geresne nei ff. Per ff pats nepatogiausias siuntimas. Nepalyginsi su chrome ar bent jau opera. Firefox daug labiau išpūsta naršyklė, nei chrome.
thatsmeLT 2010-05-04 21:43
ir kas ten tau nepatogaus su tuo siuntimu ?
Evaldas 2010-05-04 21:47
Na as reklamos nesivaikiau : ) pabandziau karta ir patiko savo greiciu. O tu dailiai savo FF susikonfiguraves, tik man truktu vietos linkam susideliot. Nebent pas tave visas nuorodas parodo, spustelejus mygtuka "Firefox" kairej. : ) Nors interface nera pati svarbiausia dalis man. Svarbu funkcionalumas, sparta ir saugumas.
thatsmeLT 2010-05-04 22:23
gali kaip tik nori viska susidelioti, as desinei pusei linkus susidejes kaip ant seno IE budavo http://img97.imageshack.us/img97/1444/11366215.jpg
Evaldas 2010-05-04 23:15
Dieve, kiek daug vietos prarandi narsymui : ) Kai dabar FF isijungiu, tai tokia griozdiska atrodo : ) daug vietos visi toolsai uzima.
sz520qm 2010-05-05 02:21
Nu? Ir per kurį galą plotu firefoxas atsilieka? Meniu sutrauktas į vieną mygtuką, bookmarkų toolbaras rodo ikonas (užvedi ant jų, padaro tarpą tarp ikonų ir parodo to bookmarko, ant kurio užvesta pelė, pavadinimą). Tabai visi gražiai turi minimalų plotį (kurį gali reguliuoti pats). Kai atidarai penkiasdešimt tabų chrome, jie visi pavirsta didele mažų kortelių krūvą, viena ant kitų užeinančių, nežinai kas juose yra, nes nėra pavadinimų. Firefoxe, išlieka pavadinimai, o jei atsiranda daugiau tabų, nei galima maksimaliai talpinti, jie gražiai atsiranda skrolinant... paprasčiausiai užvedi pelę ant tabų juostos ir pasuki ratuką, voila. Status barą spėju, galima išjungti, bet man jis naudingas, nes galiu matyti įvairių įrankių darbą. Kas dėl krovimo, yra add'onas ir panašiai juostai kaip chrome apačioj. Netgi patogesnis ir informatyvesnis nei chrome download baras... Galiausiai, pasižiūrėk į savo skrynšotą dar kartą. Visi puslapiai kuriami taip, kad jie skrolinami žemyn ir turint galvoje minimalią rezoliuciją, tad daugiausiai vietos nepanaudotos yra į šonus nuo pagrindinio turinio, o ne aukštyn ir žemyn kelios dešimtys pikselių dėl vieno ar kito papildomo toolbaro. Jei žiūri su smartphoneu ar kokiu ipadu, istorija jau kitokia. jie labiau pritaikyti žiūrėti puslapiams savo aspect ratio aspektu. Ir chrome ir firefox ir safari ir opera yra geros naršyklės. Firefoxas praktiškai gali padaryti viską, daugiau negu galima tikėtis iš naršyklės. Chrome tėra naršyklės "bare bones", tačiau tai ką daro, daro itin efektyviai (tabai skirtinguose procesuose, natyvus javascript bytecode'o kompiliavimas, pagrindinės juostos su lango pavadinimu išmetimas (kuri realiai ir nėra reikalinga, tik inertiška liekana nuo windowsų langų developinimo ir kitų developerių sekimo), incognito režimas, sandboxinis naršyklės veikimas - funkcijos, iš kurių kai kurios atsirado jau ir kitose naršyklėse, tačiau originaliai atsirado chrome'e. Ir beje, pabandyk paspausti f11. Ir ant chromo ir ant ff galėsi mėgautis visais html elementais per visą savo monitoriaus didingą ekraną... Tik va kad norint prieiti prie tabų ar address baro tau reiktų ant chrome'o vėl grįžti į windowed mode'ą, o ff'e užtektų pelę aukštyn patraukti ir še tau.. ir meniu, ir adress baras ir visi tabai... patrauki pelę šonan - vėl fullscreen mode. čia smulkmenos, bet jos susideda į reišmingą sprendimą pasirenkant naršyklę... Aš vis dar naiviai laukiu, kada mozilla implementuos webkitą šalia gekono ir leistų pasirinkti, kurį naudoti puslapių renderinimui. va čia tai būtų žvėris... webkito greitis, gekono framework'as (read: thunderbord, songbird, etc.) ir jokių praradimų. Nu nebent keli papildomi megai harde webkito varikliui daug užima kam nors... dar tegul implementuoja sandbox principo palaikymą procesams, atskirus procesus tabams ir tapsiu firefoxo rekalmuotoju. Garbės žodis
Evaldas 2010-05-05 13:19
Na as dabar laukiu FF 4 versijos siaip. Pacio ff nesmerkiu, gera narsykle, bet jau biski perkrauta ji ir man sunkiai kraunasi, kai tuo tarpu chromas akimirksniu isijungia. : )
rwc 2010-05-05 13:19
Kad jau visi giriasi, tai aš irgi pasigirsiu: http://dl.dropbox.com/u/3281439/ff.png . Chrome, Opera man neužtenka, IE išvis netinkamas. Naršyklę naudoju informacijos paieškai ir skaitymui beigi savo produkto kūrimui, dėl to neįsivaizduoju naršymo be Platypus (žiū, delfyje nėra nereikalingų menių punktų, banerio), ABP, NoScript, RequestPolicy, Ghostery (jokių reklamų, javascriptų ir web bugų, dėl to puslapiai užsikrauna bent triskart greičiau), žodyno (viršuje babelfish "paieška"), web development įrankių, pasiekiamų vienu paspaudimu (firebug, foxyproxy, web developer's toolbar, live http headers ir t.t.). Kuri kita naršyklė galėtų bent iš tolo prilygti? Tabai bėga atskiruose procesuose, yra kelių lygių sandbox'ai. Javascript'o JIT'as (paimtas iš Adobe flash), niekuo neatsilieka nuo chromo ar operos, o pagal sintaksę nubėgęs toli į priekį (klasės, C++ struktūros, closures, iteratoriai, e4x, lanksti privilegijų sistema). Private browsing arba Kiosk mode firefoxui esu daręs dar prieš keletą metų, nieko ten sudėtingo, anksčiau tereikėjo susikurti atskirą profilį ir išjungti visokius kešavimus, persistent cookius, istoriją (3 čekboksai). Siuntimui - nėra lygiaverčio Download Statusbar+Flashgot+All-In-One Sidebar. Iš Firefoxo gali padaryti ką tik nori, Webkit varikliukas neturi pusės tam būtinų funkcijų.