Ateina rimta jėga. Jau skelbiama, kiek F-16 gaus Ukraina. Pristatymai iš dviejų Europos šalių (Foto)  ()

Paaiškėjo, kiek naikintuvų atkeliaus į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Ukraina gaus keturias eskadriles naikintuvų F-16, kuriuos Ukrainos karinėms oro pajėgoms perduos Nyderlandai ir Danija. Tai pranešė Izraelio karo ekspertas, savo „Twitter“ puslapyje slapyvardžiu „The Crisis Watch“. Remiantis turima informacija, Ukraina iš viso gaus 45 naikintuvus, kurie pakeis pirmaisiais karo mėnesiais prarastus MiG-29.

 

Ekspertas pabrėžė, kad, prieš siunčiant į Ukrainą, naikintuvams Belgijoje gilų modernizavimą atliks JK aviacijos ir kosmoso kompanija SABCA.

„Buvau informuotas, kad Ukrainos oro pajėgoms bus pristatyti 45 buvę danų ir olandų naikintuvai F-16AM/BM Fighting Falcon kaip karo su Rusijos Federacija metu prarasto MiG-29 pakaitalas. Belgijos aviacijos ir kosmoso bendrovė SABCA iki pristatymo atliks orlaivių kapitalinį remontą ir modernizavimą“, – rašoma pranešime.

Tuo pat metu Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Serhijus Ihnatas taip pat padarė pareiškimą apie F-16, kurie bus perduoti Ukrainai. Anot jo, Ukraina gaus didelę lėktuvų partiją.

 

„F-16 Ukrainai po vieną niekas neperduos. Jie bus atiduoti padaliniais. Aviacijos padalinys yra eskadrilė, mūsų variante - 12+ orlaivių. Vakarų partnerių eskadrilėse yra iki 18 orlaivių. Iš pradžių, esamoms problemoms spręsti gali būti perduotos kelios dešimtys lėktuvų“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: