Ar Belgorodą puls Ukrainos kariuomenė? Skelbiamas netikėtas atsakymas (Video)  ()

Trečią dieną iš Belgorodo srities keliauja „nerimą keliančios žinios“. Žinoma, panikos nėra, tačiau rusai prieš porą dienų kreipėsi į Belgorodo vietos valdžią su reikalavimu išdalinti jiems šaulių ginklus. Rusai bijo, kad Rusijos armija neapsaugos jų nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo. Ar Belgorodą puls Ukrainos kariuomenė?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-23 Ar Belgorodą puls Ukrainos kariuomenė? Skelbiamas netikėtas atsakymas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad sekmadienį, gegužės 21 d., Rusijos regionas tariamai buvo apšaudytas 71 kartą. Prie Šachovkos ūkio buvo pažeista elektros linija.

Vakar, gegužės 22 d., tapo žinoma, kad „Rusijos savanorių korpuso“ kovotojai surengė naują reidą Belgorodo srityje. Jiems pavyko įsiveržti 10 km nuo sienos. Tai patvirtindami savo „Telegram“ kanale jie paskelbė vaizdo įrašą: kovotojai stovi netoli Bezliudovkos kaimo, esančio vos už kelių kilometrų nuo Ukrainos ir Rusijos sienos.

Iš viso jie galėjo patekti į tris gyvenvietes – Bezliudovką, Čurovičius ir Liubimovką. Visa tai yra Rusijos teritorija.

Taip pat pradėjo sklisti pranešimai apie nežinomą karinę įrangą ir sraigtasparnius Belgorodo teritorijoje, taip pat apie naujus išpuolius.

Gladkovas vėl tvirtina, kad nuo gegužės 22 d. ryto Graivorono miestas tariamai buvo apšaudytas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Rusijos socialiniuose tinkluose rašoma apie minosvaidžių atakas Kozinkos kaime. Novaja Tavolžankoje nenustatyti žmonės, naudodami dronus, numetė sprogmenį – aukų nebuvo. Pats dronas nukrito 100 metrų nuo gyvenamojo namo.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos kaunasi su sabotažo ir žvalgybos grupe pasienyje prie Dronovkos kaimo.

 

Tuo pat metu „Rusijos savanorių korpuso“ kovotojai teigė „išlaisvinę“ Kozinką Belgorodo srityje ir pateko į administracinį rajono centrą – Graivorono miestą, kuriame gyvena daugiau nei 6 tūkst. žmonių.

Vėliau Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas patvirtino, kad vakar į Belgorodo sritį įžengė legionas „Rusijos laisvė“ ir „Rusijos savanorių korpusas“. Anot jo, jie vykdo operaciją regione, siekdami sukurti „saugos zoną“, skirtą apsaugoti civilius Ukrainos gyventojus. Jusovas taip pat pabrėžė, kad operacijoje Belgorodo srityje dalyvauja tik Rusijos Federacijos piliečiai, kurie priešinasi Vladimiro Putino režimui.

Ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengs į Belgorodo sritį?

 

„Kam mums to reikia? Užimti mums priešišką teritoriją?“ – komentuoja karo ekspertas Michailas Žirochovas.

Pasak karo eksperto, šiuo metu Belgorodo srities teritorijoje vykstantys įvykiai yra daugiau dėl žiniasklaidos. Kartu kariniu požiūriu tokia operacija yra visiškai beprasmė, tvirtina jis.

„Dabar rusai atveš ten kažkokias pajėgas ir sutramdys šį „pasipriešinimą“, tiesiog nerealu kažką ten užimti. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos šiuo atveju veikia savo teritorijoje ir gali panaudoti gana daug resursų – daugiau nei mes galime skirti šiai operacijai“, – sako Žirochovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: