F-16 gali padėti kontrpuolimui. Oro pajėgų pilotas paaiškino detales  ()

Pasak piloto, naikintuvų pagalba Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų atlikti daugybę užduočių. Kartu jis pažymėjo, kad, be abejo, bendras efektas priklauso nuo daugelio faktorių: pačių orlaivių skaičiaus, nuo to, kokia orlaivio versija bus perduota, įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenei F-16 naikintuvai labai padėtų ginant Bachmutą ir vėlesniame kontrpuolime.

„Tiesą sakant, žiūrint iš mano kompetencijos taško, pavyzdžiui, grynai iš taktinio lygio, F-16 yra nepaprastai efektyvus tokioms operacijoms atsakomąjame puolime“, – interviu Ukrainos tarnybai „Amerikos balsas“ sakė ukrainiečių pilotas su šaukiniu „Sultys“.

Ir svarbiausia, kokie ginklai kartu su jais bus tiekiami. Tai labai didelė lygtis, kuri turi daug kintamųjų ir, žinoma, nuo to labai priklauso efektas. Nes jei gausite, tarkim, minimalų šių orlaivių skaičių ir, kaip visada aviacijoje bet kurioje šalyje, ne tik Ukrainoje, bet absoliučiai visur: bus aptarnaujamas tam tikras skaičius orlaivių, tam tikras jų kiekis bus neveikiančių o skraidys tam tikras ribotas naikintuvų skaičius“, – aiškino pilotas.

Jis pridūrė, kad su minimaliu paketu grandiozinių rezultatų pasiekti neįmanoma.

„Jei numatomas tikrai rimtas orlaivių kiekis su marža, tarkime, kad tam tikras skaičius bus neveikiančių, o tam tikras skaičius bus aktyvių ir panašiai, tai, žinoma, suteiks taktinę laisvę ir bus galima atlikti visas šias užduotis vienu metu. Ar bent jau tam tikrą skaičių jų vienu metu ir taip persekioti Rusijos ginkluotąsias pajėgas“, - sakė kariškis.

 

Bet, kaip tęsė pilotas, tik žinant, ką tiksliai gaus Ukraina, kokį kiekį, kokia komplektacija, bus galima suprasti, kokį efektą tai duos.

„Bet, grubiai tariant, net ir minimalus aprūpinimas duotų daug. Tai išgelbėtų šimtus mūsų karių, šimtus civilių. Tai, taktiniu požiūriu, manau, būtų grandiozinis efektas. Bet politika yra politika. Labai retai vizijos visiškai sutampa. Bet kuriuo atveju esame dėkingi, kad procesas vyksta ir, žinoma, Ukrainos žmonės už tai dėkingi“, – sakė Ukrainos pilotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()