Koncepciniai nešiojamieji kompiuteriai (Video)  (7)

Koncepciniai automobilių modeliai jau nieko nestebina - tai gana įprastos gamintojų pastangos ieškoti naujų techninių ir dizaino sprendimų. Tačiau fantaziją bando lavinti ne tik automobilių inžinieriai, bet ir nešiojamų kompiuterių kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Koncepcinių nešiojamų kompiuterių rinkinuką sudarė PC World svetainė. Idėjų yra pačių įvairiausių - nuo visai įdomių ir patrauklių techninių sprendimų, iki ganėtinai abejotino rezultato. Turbūt kai kurie iš šių pasiūlymų niekada neišvys dienos šviesos, tačiau gal tai ir nebus didelis praradimas. Pirmasis iš pavyzdžių pateikiamas D-Roll - dizainerio Hao Hua kūrinys. Lankstus OLED ekranas susivynioja į cilindro formos korpusą, taip pat ir puslankio formos klaviatūra, kuomet nenaudojama, yra suvyniota. Rolltop – išvyniojamas kompiuteris. Visame savo paviršiaus plote turi OLED ekraną, interneto kamerą, o klaviatūra – ekrane.

Čia jį galima apžiūrėti iš arčiau.

Projekcinis kompiuteris. Kol kas geresnio pavadinimo nėra ir anglų kalba, tiesiog Projection PC.

Skiff Reader, tiesiog lankstus ekranas, arba e.popierius, kuriame galima skaityti laikraščius ir žurnalus. Napkin PC. Servetėlė – kompiuteris. Tiesiog imi vieną, rašai idėjas ar pieši eskizą, ir ši informacija yra perduodama į bazinį kompiuterį. Asus Waveface Light – lengvas kompiuteris, kuris gali veikti ir kaip planšetinis. VAIO Zoom. Išjungus, ekranas virsta permatomu, o klaviatūros dalis – vienspalve. Paspaudi įjungimo mygtuką, ir staiga atsiranda ir klaviatūra, ir ekranas. Turi ir bevielę įkrovimo sistemą. Panašu, kad šis Sony gaminys gali tapti iPad konkurentu. Asus dual screen portable. Asus atverčiamas kompiuteris. Turi virtualią klaviatūrą ir rašto atpažinimo sistemą. iWeb 2.0 - dizainerio Yang Yongchang retro stiliaus kompiuteris su išlankstoma klaviatūra. Panašią IBM mėgino dar 90-aisiais, bet ji neprigijo. Ekrano įstrižainė – 6,5 colio (16,5 cm). Siafu – koncepcinis kompiuteris, skirtas žmonėms su regėjimo negalia, galintis ekrano paveiksliuką paversti trijų matmenų vaizdu. Compenion. Dizainerio Felikso Schmidbergerio kompiuteris su dvigubu OLED liečiamuoju ekranu, vienas kurių gali virsti klaviatūra ar aikštele rašymui. Valentine. Austrijos pramoninio dizaino firmos CreativeDNAaustria duoklė senai gerai taip pat pavadintai Olivetti spausdinimo mašinėlei. Klaviatūra ir ekranas ištraukiami iš raudono korpuso. Asus origami. Įkvėptas japonų popieriaus lankstymo meno.

Čia galima pamatyti daugiau jo transformacijų galimybių.

Moonlight. Turi du ekranus, kurie gali būti valdomi skirtingų operacinių sistemų. Dizaineris Teo Braunas pridėjo ir šviečiantį rėmelį, kad skaitant tamsoje nepavargtų akys. O forma primena mėnulio jaunatį.

Sukurtas įkvėpti.

Asus Stealth. Keliaujate? Klaviatūrą galite pasidėti ten, kur patogu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)