„Tikslas gerokai įdomesnis.“ Skelbiama tikroji Belgorodo puolimo priežastis (Video)  ()

Nuo gegužės 22 dienos nerimsta kovos Belgorodo srityje. Rusijos savanorių korpusas ir Rusijos laisvės legionas vis dar kontroliuoja regiono dalis. Kovotojai teigė ketinantys sukurti „demilitarizuotą zoną“ Belgorodo srityje, kad atimtų iš teroristų galimybę iš šios teritorijos apšaudyti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pagrindinė šių išpuolių priežastis gali būti daug įdomesnė. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo buvęs SBU darbuotojas Ivanas Stupakas, Ukrainos ateities instituto ekspertas.

Visų pirma, Rusijos sukilėlių veiksmai buvo nukreipti į emocinį spaudimą.

„Norėjosi emocingai parodyti, kad Rusijos siena pilna skylių. Ten nėra rusų kariuomenės. Siekėme parodyti, kad Rusijos valdžia negali apsaugoti savo piliečių“, - pakomentavo I. Stupakas.

Analitikas prisiminė susitarimą, apie kurį anksčiau buvo aktyviai diskutuojama žiniasklaidos erdvėje. V. Putinas neteisėtai užgrobė valdžią Rusijoje, sąlyginai pažadėdamas rusams saugumą mainais už neribotą veiksmų laisvę. Dabar akivaizdu, kad V. Putinas visiškai nevykdo savo susitarimo dalies.

I. Stupakas įsitikinęs, kad reikalas čia visai ne demilitarizuotoje zonoje. Iš tiesų, dėl ginklų, kurie yra Rusijoje, demilitarizuota zona turi tęstis iki antrojo sodo žiedo Maskvoje.

Tikėtinas Rusijos savanorių korpuso (RDK) tikslas buvo dalį Rusijos pajėgų patraukti kitomis kryptimis – iš rytų ar pietų, kad būtų panaikintos spragos palei Rusijos ir Ukrainos sieną šiaurėje.

Atkreipkite dėmesį, kad sukilėliai vis tiek pasiekė tikslą išgąsdinti Rusijos gyventojus. Belgorodo srities gyventojai pradėjo masiškai būriuotis ruošdamiesi išvykti, o propaganda šaukė apie „informacinę Ukrainos ataką“.

 

I. Stupakas prisiminė žinią, kuri tikriausiai buvo netikra, bet aiškiai rodė rusų nuotaikas. Esą viena iš vietos administracijų paskelbė pranešimą, kad regione nėra Rusijos teisėsaugos institucijų, todėl gyventojai, pamatę asmenį su policijos uniforma, turėtų nedelsdami į jį šauti.

Nepaisant to, daugiau nei parą Rusija negali lokalizuoti šio incidento ir pritraukia vis daugiau teisėsaugos institucijų atstovų. Tačiau jie negali padėti. Vadinasi, rusams reikia reguliarių karių, kad užblokuotų tam tikras gatves ir teritorijas. Tai rimta karinė operacija, padarė išvadą I. Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: