„Jei rusai sužinotų, pasekmės būtų nenuspėjamos.“ Netikėta žinia, ką išsiuntė Budanovas į mirtinai pavojingą misiją  ()

Paaiškėjo naujos belaisvių mainų tarp Rusijos ir Ukrainos detalės.


Po Kyrylo  Budanovo paskyrimo GUR vadovu paaiškėjo naujos belaisvių mainų tarp Rusijos ir Ukrainos detalės. Tiesą sakant, jam padėjo jo žmona Marianna.

Apie tai rašo „24 kanalas“ su nuoroda į NV.

2020 m. rugpjūčio mėn. Budanovas pradėjo vadovauti Pagrindiniam žvalgybos direktoratui. Kaip neseniai patikino belaisvių koordinavimo štabo sekretorius Dmitrijus Usovas, nuo pat savo paskyrimo pradžios žvalgybos pareigūnas „rovėsi į mūšį“, visų pirma, kad įvykdytų mainus. Tačiau jam asmeniškai dalyvauti tokiuose renginiuose buvo neįmanoma.

Tyrime pažymima, kad vietoj Budanovo į pirmuosius mainus išvyko jo žmona Marianna. Ir jai viskas pavyko: operacija buvo sėkmingai atlikta.

Jei rusai sužinotų, kad mainuose dalyvavo Ukrainos karinės žvalgybos vadovas ar jo žmona, pasekmės galėjo būti nenuspėjamos. Bet viskas klostėsi gerai, ir aš lengviau atsikvėpiau“, - sakė Usovas.

 

Likus kelioms valandoms iki plataus masto invazijos pradžios 2022 m. vasario 23 d. vakare vyriausiasis žvalgybos pareigūnas atvyko į savo kabinetą su žmona. 

Kaip pažymi žurnalistai, tuo metu Budanovas jau aiškiai žinojo, kad prasidės didelio masto karas, todėl norėjo pasirūpinti savo žmonos saugumu. Marianna su juo praleido keletą mėnesių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: