[ŽT] Putinas turi rimtą problemą. Iš Ukrainos reikia išvesti nuo 50 000 iki 60 000 karių  ()

Savanorių išpuoliai Belgorodo srityje iškėlė dideles problemas, susijusias su Rusijos sienos apsauga. Jie taip pat parodė RF ginkluotųjų pajėgų nesugebėjimą greitai reaguoti į esamą situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Thomas Taineris, duodamas interviu BILD leidiniui, pabrėžė, kad per vieną dieną savanoriams pavyko užimti daug daugiau teritorijų nei „wagneritams“ ir Rusijos armijai mūšio dėl Bachmuto metu. Vakarų karo ekspertai „sabotuotojų“ prasiveržimą į Belgorodo sritį jau pavadino „V. Putino gėda“.

Kartu atkreipiamas dėmesys į daugybę problemų Rusijos Federacijos gynybos linijose. Pagrindinė priežastis ta, kad dauguma Rusijos ginkluotųjų pajėgų dabar yra Ukrainoje ir nėra kam saugoti sienų. Pasienyje yra tik patys pasieniečiai ir keli šauktiniai. Nėra jokių divizijų, net brigadų, sakė T. Taineris.

Tačiau Miuncheno universiteto profesorius Carlo Masala sakė, kad išpuoliai Belgorodo regione dar kartą parodė V. Putino nesugebėjimą kariauti. Jei artimiausiu metu Rusijos gynybos ministerija iš fronto link sienų neperkels nuo 50 000 iki 60 000 karių, tokie dalykai tęsis ir ateityje. Dabar Kremlius atsidūrė labai nepalankioje padėtyje. Iš pradžių V. Putinas planavo Kyjivą užimti per tris dienas, o dabar nebežino, kaip apsaugoti savo sienas.

 

Per dvi dienas „Rusijos savanorių korpuso“ ir „Rusijos laisvės“ nariams pavyko išlaisvinti nuo V. Putino iki 40 kv. km Belgorodo srities teritorijos. Tuo pačiu metu jie praktiškai nesutiko jokio RF ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(0)
(139)

Komentarai ()

Susijusios žymos: