„F-16 nėra burtų lazdelė.“ Pentagonas skelbia, kokių ginklų Ukrainai reikia labiau nei aviacijos  ()

Rusija turi tūkstančius ketvirtos kartos naikintuvų, sakė generolas Markas Milley. Todėl, norint dominuoti danguje, Ukrainai reikės nemažai F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naikintuvų F-16 aprūpinimo Ukrainai klausimas šiuo metu yra mažiau aktualus nei oro gynybos stiprinimo tema, nes tai greičiausias ir pigiausias būdas atimti iš Rusijos pranašumą ore, sakė JAV Jungtinio štabo pirmininkas generolas Markas Milley spaudos konferencijoje gegužės 25 d.

„Greičiausias ir pigiausias būdas apsaugoti oro erdvę yra tai daryti nuo žemės ir sukurti efektyvias antžemines oro gynybos sistemas. Tai veiksmingiausias būdas užkirsti kelią rusams įgyti pranašumą ore, ir mes tai darome", - sakė jis.

Anot jo, kovinių orlaivių aprūpinimo tikslas yra užtikrinti kontrolę ore, tačiau šiuo atveju, atsižvelgiant į tai, kad Rusijos oro pajėgos turi labai daug orlaivių, Ukrainai reikia nemažai F-16.

Kartu generolas pridūrė, kad Vakarų sąjungininkai tiksliai supranta Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikalingų naikintuvų skaičių, o rusai apie tai taip pat žinos ir pradės smūgius.

„Kalbant apie F-16, 10 lėktuvų kainuoja milijardą dolerių, o dar milijardą jų išlaikymas. Taigi 10 lėktuvų kainuoja du milijardus dolerių. Rusai turi tūkstančius ketvirtos kartos naikintuvų. Taigi, jei ketinate konkuruoti su Rusija ore, reikia nemažai F-16“, – pabrėžė Milley.

 

Amerikiečių generolas pabrėžė, kad F-16 šioje situacijoje nėra panacėja ar burtų lazdelė, tačiau ateityje aviacija tikrai atliks savo vaidmenį. Generolas įsitikinęs, kad Ukrainai reikia stiprių oro pajėgų, tačiau joms sukurti reikia laiko ir resursų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()