Spjūvis rusams. NATO į Norvegiją išsiuntė didžiausią istorijoje karo monstrą – „Gerald R. Ford“ (Video)  ()

Be to, lėktuvnešis atvyko su palyda – tikriausiai „Ticonderoga“ klasės raketiniu kreiseriu ir „Arleigh Burk“ klasės minininku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešis pirmą kartą per 65 metus atvyko prie Norvegijos krantų dalyvauti NATO pajėgų karinėse pratybose Barenco jūroje, kurios turėtų prasidėti gegužės 29 d. Kaip pažymėjo lenkų apžvalgininkai „Defence 24“, gegužės 24 d.

Į Oslą atvykęs naujausias JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešis USS Gerald R. Ford buvo didžiulė sėkmė Amerikos diplomatijai, nes šis įvykis supykdė Maskvą.

Šiuo metu USS Gerald R. Ford yra didžiausias pasaulyje lėktuvnešis ir didžiausias kada nors pastatytas karo laivas.

 

Oficialus Rusijos ambasados ​​Norvegijoje atsakymas buvo pareiškimas, kuriame teigiama, kad šiaurėje nėra problemos, kuriai reikėtų karinio sprendimo. Todėl įvykis buvo apibūdinamas kaip „nereikalingas ir žalingas jėgos demonstravimas“.

 

Tuo tarpu lenkų ekspertai mano, kad lėktuvnešio USS Gerald R. Ford atvykimas į Norvegiją rusams yra dar didesnis antausis, mat amerikiečiai vienu ypu į Norvegiją atgabeno daugiau nei 75 lėktuvus. Šie orlaiviai gali atlikti užduotis kaip autonominės valdymo sistemos dalis, nes jų darbą reguliuoja ilgojo nuotolio radaro aptikimo orlaivis.

Be to, buvo teigiama, kad lėktuvnešis atvyksta ne vienas, o lydimas kitų laivų. Greičiausiai Geraldą R. Fordą lydi vienas „Ticonderoga“ klasės raketinis kreiseris ir bent vienas „Arleigh Burk“ klasės raketinis minininkas.

 

„Visas šis lėktuvnešių kompleksas dabar atsirado visai šalia Rusijos, o rusai žino, kad neturi jokių priemonių jam atremti“, – pabrėžė ekspertai.

Kalbant apie vienintelį Rusijos laivyno lėktuvnešį „Admirolą Kuznecovą“, jis vis dar yra „gaivinimo“ stadijoje. Net jei jo kapitalinis remontas kada nors bus baigtas, jis neturės nė dešimtadalio galimybių, kurias turi tokio tipo amerikiečių laivai, tvirtina publikacijos autoriai.

Tuo pat metu amerikiečiai neketina baigti savo misijos, bet nori toliau plaukti į šiaurę, kirsdami poliarinį ratą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()