Paskelbti „Webby Awards” konkurso nugalėtojai  (1)

Tarptautinė Skaitmeninių menų ir mokslų akademija paskelbė 14-osios „Webby Awards” premijos, vadinamos „interneto oskarais“, laureatus. Visas „Webby Awards 2010“ premijos laureatų sąrašas beveik 70 interneto propjektų kategorijose paskelbtas „Webby Awards“ svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir anksčiau, kiekvienoje kategorijoje yra po 2 laureatus. Vieną iš jų išrinko patys interneto vartotojai, kitą – konkurso žiuri. „Webby Awards 2010“ premija už išskirtinius pasiekimus šimemet atiteko „interneto tėvu“ vadinamam amerikiečiui Vintonui Cerfui. Šiuo metu „Google“ viceprezidentu dirbantis V. Cerfas buvo vienas iš TCP/IP protokolo bendraautorių, daug prisidėjo kuriant interneto architektūrą.

Geriausiu interneto projektu dizaino estetikos požiūriu buvo pripažinta bendrovės „Nike“ svetainė „The History of Flight“.

Už geriausią animacijos naudojimą buvo apdovanotas tinklalapis „The Pop Shoppe“, nuotraukų – žurnalo „The Economist“ svetainė, videomedžiagos – „HBO Imagine“.

Apdovanojimas už geriausią pradinį tinklalapį (start page) skirtas „Male Copywriter“ kūrėjui, už apie įžymybes pasakojančią svetainę – „JimCarrey.com“, „Mashable“ vieningu interneto vartotojų ir konkurso žiuri sprendimu pripažintas geriausiu apie verslą ir kultūrą rašančiu „blogu“.

„Webby Awards 2010“ nugalėtojų apdovanojimo ceremonija bus surengta birželio 14 d. Niujorke. Tradiciškai laureatai pasakys padėkos kalbas, kurios negali būti ilgesnės, nei 5 žodžiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: