Skelbiama galinga žinia. „Kyjivas uždarytas 100%.“  ()

Didelio masto Ukrainos oro gynybos stiprinimas nepalieka Rusijai galimybės smogti Kyjivui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-30 Skelbiama galinga žinia. „Kyjivas uždarytas 100%.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienio vakaro dronų ataka tapo nauju Ukrainos oro gynybos sistemos išbandymu. Rusija nuo karo pradžios išsiuntė rekordinį dronų-kamikadzių skaičių. Ukraina sugebėjo perimti daugiau nei 96% jų ir tikriausiai visus Kyjivo regione skraidančius dronus. Anksčiau gegužę Ukraina per mažesnio intensyvumo atakas perėmė 100% raketų ir dronų virš Kyjivo regiono. Kituose regionuose Ukrainos oro gynyba dar neužtikrina šimtaprocentinės apsaugos, rašo Rusijos „Agentstvo“.

Gegužės mėnesio apšaudymo duomenys aiškiai rodo, kiek Ukrainos oro gynyba pagerėjo nuo spalio, kai Rusija pradėjo masines oro atakas. Tai tapo įmanoma dėl Vakarų sistemų, įskaitant „American Patriot“, tiekimo.

Kaip pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybė, gegužės 28-osios naktį virš Ukrainos teritorijos buvo paleisti 54 dronai „Shahed-136/131“, iš kurių 52 buvo numušti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tai pavadino rekordiniu dronų-kamikadzių paleidimu visoje šalyje.

Dauguma dronų (daugiau nei keturiasdešimt), pasak Kyjivo karinės administracijos, buvo sunaikinti danguje virš sostinės. Žmogus žuvo, kai viename miesto rajonų nukrito nuolaužos, sakė Kyjivo meras Vitalijus Klyčko. Tai pirmas kartas per pastarąjį mėnesį, kai per oro ataką Kyjive žuvo žmonės. Vienoje iš įmonių kilo gaisras (taip pat ir dėl nukritusio drono skeveldrų).

Žinomas tik vienas tikslus naktinio drono smūgis, jis pataikė į infrastruktūros objektą Žitomyro srityje.

 

Per mažesnio masto dronų atakas gegužę Ukraina sugebėjo sunaikinti iki 100% Rusijos dronų. Ketvirtadienį, gegužės 25 d., Ukraina pranešė numušusi 36 dronus iš 36 paleistų, gegužės 20 dieną buvo sunaikintas 21 dronas, gegužės 8 dieną - 35 dronai.

Vieną sunkiausių Ukrainos oro gynybai atakų Rusijos kariuomenė įvykdė gegužės 16 d. Tada Rusija vienu metu atakavo Ukrainą dronais ir sparnuotomis (įskaitant hipergarsines) raketomis. Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno, iš viso buvo paleista 18 raketų, tarp jų šešios hipergarsinės „Kynžal“, ir visos buvo numuštos. Taip pat buvo sunaikinti visi devyni dronai.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(5)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: