M777 haubicos galėjo susprogdinti Ukrainos karius. JAV kyla skandalas  (4)

Amerikos inspektoriai aptiko šešias apgailėtinos būklės haubicas M777, taip pat daugiau nei 20 netinkamų naudoti M1167 „Humvee“. Dėl šių problemų vėluojama teikti karinę pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos ministerijos inspektoriai atliko ginkluotės, kurią ketinta siųsti į Ukrainą, patikrinimą ir rado netinkamą eksploatuoti įrangą. Konkrečiai, technikai atrado netinkamas naudoti M777 haubicas, kurios gali pakenkti kariams, jei iš jų būtų šaudoma. Tai teigiama Pentagono ataskaitoje, paskelbtoje gegužės 25 d.

„Atlikdami armijos atsargų auditą aptikome problemų, dėl kurių buvo atlikta nenumatyta karinės technikos, parinktos paremti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, priežiūra, remontas ir padidintas pasirengimas“, – sakoma pranešime.

Patikrinimo metu nustatyta, kad 25 iš 29 didelio mobilumo daugiafunkcinių ratinių transporto priemonių M1167, taip pat visos šešios haubicos M777 neveikė ir prieš siunčiant į Ukrainą jas reikėjo remontuoti.

 

Inspektoriai patikslino, kad ginklų gedimas yra susijęs su prastos technikos priežiūros ir priežiūros problemomis, dėl kurių ateityje gali vėluoti parama Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Ataskaitoje taip pat detalizuojama daugybė kariuomenės dalinio ir rangovo darbo gedimų, kurie galėjo kelti pavojų Ukrainos ar Amerikos karių gyvybėms, jei sugedusi įranga būtų pradėta eksploatuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(11)
(44)

Komentarai (4)