„Google“ ruošiasi pristatyti „Google TV“ (Video)  (1)

Manoma, kad gegužės pabaigoje „Google“ pristatys naują savo paslaugą „Google TV“, kuri ateityje - jei koncepcija pasiteisins - gali visiškai pakeisti įprastinius televizorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiai svarbiai naujienai pranešti veikiausiai bus pasirinkta gegužės 19 – 20 dienomis San Franciske  (JAV) vyksianti „Google I/O“ konferencija, kurioje dalyvaus daugiau kaip 3000 „Google“ sprendimų plėtotojų, praneša „Physorg.com“.

Pasak apžvalgininkų, būsimosios „Google“ televizijos pagrindas bus naujieji TV priedėliai, įprastinės kabelinės TV paslaugas papildantys internetinės televizijos (IPTV) transliacijomis ir kitų interneto resursų vaizdo turiniu. Tokie priedėliai, kuriuos „Google“ gaminti ruošiasi bendradarbiaudama su „Intel“, „Sony“ ir kitais stambiais gamintojais, naudos modifikuotą „Google Android“ operacinę sistemą ir, be TV transliacijų, galės siūlyti papildomas darbo internete funkcijas, tokias, kaip informacijos ar norimo turinio paieška ar socialinių tinklų galimybės.

Pasak leidinio, prie interneto ir kabelinės TV tinklų prijungtiems priedėliams skirta „Google“ programinė įranga suteiks TV žiūrovams alternatyvą dabartinėms kabelinės ir palydovinės TV paslaugoms. Jei ši „Google“ koncepcija pasiteisins, ji gali visiškai pakeisti šiuolaikinės televizijos „veidą“, paversdama naujų modelių televizorius su integruota „Google TV“ technine bei programine įranga ir specialius TV priedėlius interneto terminalais, teigia „Physorg“.

Manoma, kad pirmasis toks terminalas, teikiantis „Google TV“ paslaugas, bus „Android“ OS versiją „Dragonpoint“ naudojantis priedėlis, kuriame veiks „Intel Atom“ procesorius. Valdymo galimybes suteiks specialus bendrovės „Logitech“ kuriamas nuotolinio valdymo pultas su kompiuterio klaviatūros funkcijomis.

Toks priedėlis, kurį bus galima prijungti ne tik prie televizorių, bet ir prie naujų „Blu-ray“ ar DVD grotuvų, iš esmės leis jiems veikti kaip apribotų galimybių asmeniniams kompiuteriams, t.y. vykdyti paiešką internete, žiūrėti „YouTube“ ar kitų videoportalų medžiagą, naudotis kitomis interneto paslaugomis. Pranešama, kad „Sony“ gali integruoti „Google TV“ į savo naujos kartos televizorius, skirtus jungti ir prie interneto, be to, šie moduliai gali būti diegiami ir į kitus interneto ryšį turinčius įrenginius. Nepatvirtintais duomenimis, „Google“ ir JAV palydovinės TV paslaugų teikėja bendrovė „Dish Network“ jau bando sistemą, leidžiančią vartotojams ieškotis juos dominančio turinio ir internete, ir „Dish Network“ transliuojamose programose.

„Naujas televizijos veidas“, jei vartotojams pasirodytų patrauklus, pasak analitikų, galėtų žymiai išplėsti „Google“ galimybes reklamos rinkoje: „įkėlusi koją“ ir į televizorius, bendrovė, remdamasi duomenimis apie vartotojus, kuriuos generuoja visa eilė jos teikiamų paslaugų, galėtų dar tiksliau rodyti reklamą pasirinktam TV žiūrovų ir interneto vartotojų segmentui. Beje, "Google" televizinės reklamos  strategija pradėta kurti dar 2007 metais.

Šiame vaizdo siužete demonstruojamas „Linux“ pagrindu veikiantis su „Android“ suderinamas įrenginys, siūlantis panašias į numanomas „Google TV“ galimybes.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)