„NEC“ sukūrė piratinių video failų atpažinimo sistemą  (11)

Japonijos bendrovė „NEC“ paskelbė, kad jai pavyko sukurti technologiją, leidžiančią identifikuoti nelegalią video medžiagą per kelias sekundes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji technologija vaizdo medžiagoje sukuria parašus, kurie bus saugomi kiekviename faile. Juos tikrinant, programa lygins failo parašą su originalu ir taip greitai ir tiksliai galės nustatyti bet kuriuos jame padarytus pakeitimus.

Autorinių teisių savininkams reikės tik užregistruoti originalų failą, o vėliau sistema pati tikrins visų tokio paties turinio failų autentiškumą ir informuos atitinkamas instancijas apie nelegalias kopijas. Bendrovė žada išties fantastiško greičio failų autentiškumo patikrinimą – įprastinių parametrų kompiuteris 1000 vaizdo medžiagos valandų patikrina per kelias sekundes. Naujoji technologija jau sulaukė pritarimo ir yra įtraukta į MPEG-7 standarto specifikacijas.

Autorių gynimo organizacijos vienbalsiai pritaria, jog šiandien egzistuojančios technologijos kovai su piratavimų yra nepakankamos, todėl naujoji technologija autorinių teisių savininkams teikia optimizmo. Veikiančią technologiją „NEC“ pademonstruos gegužės 12-14 dienomis Tokijuje.

Prie to pačio galite paskaityti apie dar vieną prieš piratus nukreiptą technologiją - mokslininkų sukurtą efektyvų „BitTorrent“ vartotojų sekimo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)