JAV pristatytas „Phantom Ray“ automatinis lėktuvas (Video)  (1)

Bendrovė „Boeing“ pristatė eksperimentinio reaktyvinio nepilotuojamo lėktuvo „Phantom Ray“ prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2 metus kurto eksperimentinio kovinio lėktuvo, kurio programa buvo išslaptinta tik pernai, pristatymo ceremonija buvo surengta „Boeing“ padalinyje Sent Luise. Naikintuvo dydžio „Phantom Ray“ bepilotis orlaivis pasižymi visa eile naujų galimybių, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak „Boeing Defense“ prezidento Denniso Muilenburgo, „Phantom Ray“ iš esmės yra pažangiųjų technologijų, skirtų automatiniams lėktuvams, bandymų platforma, siūlanti naujas žvalgybos, stebėjimo, elektroninių trikdžių, precizinio bombardavimo, degalų pasipildymo ore bei kitas galimybes.

Šis lėktuvas, kurio sparnų ilgis – 15, o fiuzeliažo – beveik 11 metrų, buvo kuriamas remiantis mažiau nei prieš dešimtmetį Pentagono Pažangiųjų gynybos tyrimų agentūros (DARPA) užsakytu „Boeing X-45“ bepiločio lėktuvo prototipu.

„Boeing“ pranešime šis lėktuvas vadinamas „revoliuciniu“. Pabrėžiama, kad „Phantom Ray“ buvo suprojektuotas ir pagamintas vien tik pačios bendrovės lėšomis.

Pranešama, kad pirmasis demonstracinis jo skrydis įvyks šių metų gruodžio mėnesį, tačiau kilimo bandymai oro uoste bus pradėti jau vasarą.

Pirminiais duomenimis, reaktyvinis „Phantom Ray“ galės pasiekti iki 920 km/h greitį, jo veikimo spindulys vykdant kovines operacijas - apie 600 kilometrų. Lėktuvas gali gabenti iki 2 tonų krovinį. Nenusileisdamas jis galės išbūti ore iki 16 – 18 valandų.

Pranešama, kad pagal daugelį techninių parametrų „Phantom Ray“ atitinka JAV karinio jūrų laivyno paskelbto konkurso lėktuvnešiuose leistis galinčiam nepilotuojamam orlaiviui sukurti sąlygas. Tokio žvalgybinio ir atakos lėktuvo konkurse jau dalyvauja bendrovės „Northrop Grumman“ ir „General Atomics“.

JAV karinis laivynas tokio lėktuvo prototipų bandymus planuoja pradėti 2018 metais, o pirmuosius jo modelius turėtų priimti ginkluotėn 2020 m.

Šiuose vaizdo siužetuose – „Phantom Ray“ pristatymas ir jo pirmtako „Boeing X-45“ galimybių apžvalga.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)