Su „SVO“ baigta? Peskovas skelbia sprogdinantį pareiškimą  (1)

Kremliaus retorika keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau daugiau nei metus Rusija kariauja viso masto karą prieš Ukrainą, kurį ciniškai vadina „specialia operacija“. Tačiau žlugus visiems planams, įskaitant bandymus užimti Kyjivą per 3 dienas, Kremlius nusprendė pakeisti savo retoriką.

Kremliaus ruporas Dmitrijus Peskovas pokalbyje su propagandistais teigė, kad Rusija neva yra atvira „kitaip pasiekti savo tikslus“. Tačiau dėl tariamo karo su „kolektyviniais Vakarais“ pasipylė ciniški priekaištai, skelbia „24 kanalas“.

Peskovas Prancūziją vadina „karo dalyve“

V. Putino pranešėjas sureagavo į planuojamą taikos viršūnių susitikimą Paryžiuje, į kurį rusai nebuvo pakviesti. Anot jo, Prancūzija neva negali būti tarpininke tarp Ukrainos ir Rusijos, nes esą yra „karo dalyvė“, nes teikia karinę pagalbą Ukrainai. Peskovas mano, kad tokį vaidmenį gali atlikti, pavyzdžiui, Kinija ar Brazilija. Ne mažiau ciniški yra Peskovo teiginiai, kad Vakarai neva kariauja prieš Rusiją, o Ukraina neva yra šio karo „instrumentas“. Keista, nes viskas prasidėjo nuo rusų įsiveržimo į Ukrainos teritoriją. Ir ne 2022 metų vasario 24 dieną, o 2014 metų vasarį, kai teroristinė šalis užgrobė Krymą.

Ir vis dėlto, suvokdamas savo poziciją, Peskovas pareiškė, kad V. Putinas neva buvo atviras pasiūlymams Kremliaus tikslus pasiekti kitais būdais, o ne „specialia operacija“. Tik kokie tikslai? Sparčiai besikeičiant Kremliaus retorikai, sunku tiksliai žinoti, apie ką jis kalba. Ir, žinoma, Peskovas vėl kaltino Vakarus – neva tai, kad partneriai padeda Ukrainai atremti Rusijos atakas ir grąžinti savo teritorijas, rusams nepalieka kitos išeities.

 

„Prezidentas Putinas buvo, yra ir bus atviras bet kokiems kontaktams, kad galėtume įvykdyti savo užduotis ne „SVO“ priemonėmis. Ir Europos lyderiai turi tai žinoti“, - pasakė Peskovas.

Valstybės Dūma pripažino „specialiosios operacijos“ nesėkmę

 

Tuo tarpu Rusijos deputatas Konstantinas Zatulinas pripažino, kad Rusija nepasiekė nė vieno iš invazijos pradžioje užsibrėžtų tikslų. Putino partijos deputatas priminė, kad 2022 metų vasarį Maskva paskelbė apie ketinimą įvykdyti Ukrainos „denacifikaciją“ ir „demilitarizaciją“, „apsaugoti“ Donbaso ir Luhansko srities teritorijų, užimtų prieš visapusišką invaziją, gyventojus, pasiekti neutralų Ukrainos statusą. Tačiau, pasak Zatulino, Rusija neįvykdė nė vieno iš šių punktų. Ir jis dar nepaminėjo daugiau nei 200 tūkstančių likviduotų okupantų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(7)
(115)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: