„Spintelė su puodais“. Šoigu kuria Azovo karinę sritį. Ką tai reiškia?  ()

Šiais metais Rusijos ginkluotosios pajėgos sukurs dvi naujas armijas, du papildomus karinius rajonus ir Azovo karinio jūrų laivyno sritį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-04 „Spintelė su puodais“. Šoigu kuria Azovo karinę sritį. Ką tai reiškia?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Focus“ paklausė karo ekspertų, ką tai iš tikrųjų reiškia.

RosSMI, remdamasi Rusijos Federacijos generalinio štabo viršininko pavaduotojo generolo pulkininko Jevgenijaus Burdinskio žodžiais, praneša, kad šiais metais Rusijos ginkluotosiose pajėgose bus suformuotos dvi naujos armijos: kombinuotos ginkluotės ir oro pajėgos, taip pat du kariniai rajonai – Maskvos ir Leningrado. Be to, bus sukurtas armijos korpusas, Azovo karinio jūrų laivyno sritis, penkios divizijos ir 26 brigados.

Apie Maskvos ir Leningrado karinių apygardų formavimą pernai gruodį paskelbė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, siūlęs Karelijoje sukurti armijos korpusą. Tačiau tikslesnės informacijos, kaip tai atrodys praktiškai, nėra.

Karo ekspertas Pavelas Narožnis, kalbėdamas su „Focus“, paaiškino, kad karinė apygarda yra didžiulė karių rengimo formacija. Tai mokymo įstaigos, remonto bazės, patys kariniai daliniai, galbūt ligoninės ir pan.

„Rusija paskyrė Krymą Pietų karinei apygardai, bet okupuoto pusiasalio „gauleiteris“ [vadinamasis „Krymo respublikos“ vadovas] Sergejus Aksionovas nori sukurti ir Azovo karinio jūrų laivyno sritį, kad ji būtų jo palikimas, kuris bus apsaugotas. Nesu tikras, ar tai bus efektyvu, nes mes kalbame apie tai, kad kažkur reikia verbuoti žmones, juos mokyti, duoti jiems įrangą, kurios labai trūksta, amunicijos ir pan.“, - sako Narožnis.

Kodėl Rusija kuria naujas karines apygardas?

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras Oleksijus Getmanas mano, kad Rusija tiesiog neturi iš ko kurti nei naujų armijų, nei naujų karinių apygardų, tačiau visiškai įmanoma, kad tokiu pretekstu bus kuriamos naujos pozicijos.

 

„Palyginkime: kai po Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vėliavomis buvo formuojamos brigados, pavyzdžiui, Nacionalinės policijos jungtinė šturmo brigada, jos buvo kuriamos iš savanorių. Iš ko Rusijos Federacijoje bus suformuotos naujos armijos? Nėra iš ko. Tačiau naujos gretos tikrai bus sukurtos“, – „Focus“ pasakoja Hetmanas.

Anot eksperto, rusai sujungs jau esamas brigadas, divizijas, junginius ir vadins juos „naujomis“, bet, tiesą sakant, tai bus ta pati, jau egzistuojanti armija. Azovo karinio jūrų laivyno sritis bus traktuojama pagal tą patį principą: nėra jokios papildomos įrangos, nėra žmonių, kurie tikrai sukurtų tai, ko anksčiau nebuvo.

 

„Pavyzdžiui, tavo virtuvėje yra spintelė su puodais, o tu ją vadini „inventoriumi“. Paimi vieną keptuvę ir perkeli į kitą spintelę ir vadini „super inventoriumi“. Bet kur tu puodus padėtum ir kaip pavadintum šias spinteles – jų skaičius nesikeis. Todėl tokie Rusijos pasisakymai yra kvailių žmonių pasidemonstravimas“, – tęsia Hetmanas.

2023 m. vasarį Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as pranešė , kad 97 % Rusijos armijos buvo priešakinėse Ukrainos linijose, o karinės įrangos ir personalo nuostoliai tęsiasi. Atsižvelgiant į tai, kad mobilizacija Rusijoje vyksta sunkiai, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras dar kartą pabrėžia, kad Rusijos Federacija fiziškai neturi ką kurti iš to, ką deklaravo tiek Šoigu, tiek Burdinskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()