Naujieji „Volvo“ savininkai gamins pigiausią automobilį  (17)

Šiuo metu pigiausias automobilis yra Indijos koncerno „Tata“ gaminamas „Nano“. Naujieji „Volvo“ savininkai žada ne tik pigesnį, bet ir kokybiškesnį konkurentą. Kompanija nedidelį "hečbeko" tipo automobilį planuoja gaminti Pekine vykusioje parodoje pristatytos "Geely IG" koncepcijos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažasis „Geely“ kainuos apie 3000 JAV dolerių. o tai yra maždaug ketvirčiu mažiau lyginant su "Tata Nano". Šių metų Pekino automobilių parodoje daug kas žavėjosi neįprastai atidaromomis transporto priemonės durimis – jos atidaromos į viršų. Serijinio automobilio duris bus galima atidaryti įprastu būdu. Penkių laipsnių automatinė pavarų dėžė su 1,0l darbinio tūrio benzininiu varikliu išvystys 70 AG galią, o po kurio laiko iš gamyklos išriedės ir elektrinė versija. Gamintojas žada, jog elektrinis „Geely“ visiškai įkrovus elementus įveiks 150 kilometrų.

Elektrinė versija turėtų pasirodyti apytiksliai 2014-2015 metais. Joje bus montuojamas ličio jonų akumuliatorius, o elektrinis variklis turėtų išvystyti 80 AG galią. Pagal dabartinę koncepciją, ant elektra varomos modelio versijos stogo turėtų būti montuojami Saulės elementai, kurie potencialiai padidintų vienu įkrovimu nuvažiuojamą atstumą.

Neseniai iš koncerno "Ford" įsigijusi automobilių gamintoją "Volvo", kompanija "Geely" taip pat teigia, jog IG (pavadinimas išsišifruoja "Intelligent Geely") bus geresnės kokybės nei "Tata Nano". Nors automobilis yra 185mm ilgesnis nei "Toyota iQ", o jo ratų bazė ilgesnė 100mm, todėl panašiai kaip ir "Toyota" gaminys, automobilis bus klasifikuojamas kaip keturvietis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)