Darbdavius pakeis programinė įranga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerijux 2010-05-12 21:59
Tikiuosi tai nebus tas dirbtinis intelektas...
kampas 2010-05-12 22:25
nesamone
immortallt 2010-05-12 22:28
Nieko jie cia nepasieke. Net darbuotoju samdymas pagal testus yra epic fail. Nera tokio testo, kuris visas zmogaus puses patikrintu. Zmogu gali pazinti tik kitas zmogus, nebent tai yra kaip ir outsourcing, kur gali pavesti vienam zmogui viska daryti ir jei jis daro gerai, toliau samdyti ir atlyginimas priklauso nuo jo produktyvumo. Bet kaip cia skelbia - taip nera ir parasyta is oro.
qriuqriu 2010-05-12 22:48
jega, bresta naujos revoliucijos, geriau tegu galvoja kur bedarbiu armijas kist po tokiu"isradimu"...
bICEQ 2010-05-12 23:08
Arteja TEISMO diena, kai zmones teis ju paciu sukurtos masinos..
terran 2010-05-13 08:23
na na.. jau karta istorijoje turejome masinu dauzyma.. visus zmones pakeis robotai, programos.. o kur zmonem detis? speju nedalins is to pelno imoniu zmonem pasalpas kad galetu megautis gyvenimu nieko neveikiant..
TomasS 2010-05-13 09:47
Na, gal ir gerai. Dabar gi geras gabalas (tikrai ne visi) „projekto vadovų“ yra tokie, kurie būna nukritę į vadovo poziciją dėl vienokių ar kitokių priežasčių, bet apart užduočių dalinimo, progreso apklausų, suvedimo vieno resurso su kitu, dalyvavimo PMB susitikimuose nieko nemoka. T.y. nesupranta to darbo, kurį daro jų pavaldiniai, specifikos. Koks realus užduoties ar viso projekto statusas jiems pasako jų pavaldiniai, kokios projekto rizikos irgi pasako pavaldiniai ir jie patys nieko negali nei patikrinti, nei pakeisti (o pasiima, dažniausiai, didžiausią atlyginimą). Būtų labai gerai tokius greitai iškeptus „vadybininkus“ mesti velniop į savartyną butelių rinkti.
Ar_as? 2010-05-13 10:06
Tipiškas lietuviškas požiūris: "daugiausia turi uždirbti tas, kas su šake š... kabina".
TomasS 2010-05-13 10:29
Paskaityk dar kartą, ką aš parašiau. Aš sakiau, kad tokie pseudo-vadybininkai, kurie nesupranta savo pavaldinių darbo specifikos nereikalingi. Paprastai jie nėra gerbiami, todėl jiems labai sunku motyvuoti, įkvėpti savo kolektyvą. Jie žino, kaip atlikti tas chrestomatines funkcijas, aprašytas milijone knygų apie vadovavimą projektams, funkcijas, kurios tinka absoliučiai bet kuriam projektui - yra sausos. Yra daug normalių projektų vadovų, kurie suprantą, ką daro jų pavaldiniai, kurie gali realiai PATYS padėti (kai labai prireikia/prispiria, nes yra ir kitų svarbesnių reikalų), kurie patys gali įvertinti padėtį, patys žino, kokios bus projekto rizikos, kokie sprendimai geresni/blogesni, kurie per PMB uždavus netikėtą klausimą patys gali gan realiai atsakyti, kas yra įmanoma, o kas - ne (neklausiant savo pavaldinių). Tik tokie projekto vadovai bus gerbiami ir galės turėti moralinį autoritetą, o gal net ir tapti „role model“ savo pavaldiniams. Tokie, mano galva, turėtų būti projektų vadovai. Ir tokiems, aišku, reikia daugiau mokėti, nes jie realiai projektui daro daug, nors ir „nė vienos mėšlo krūvos neperneša“, o ir darbo patirtis pas juos paprastai būna įspūdinga. Pirmuosius galima pakeisti kompiuterinėmis programomis. Antrųjų - vargu.
Muskietininx 2010-05-13 10:32
Lietuviškas ar ne lietuviškas, koks skirtumas ? Nori pasakyti didžiausią atlyginimą turi gauti žmogus neišmanantis savo darbo ? Čia kiek surpatau kalbama ne apie š..... kabinimą, o apie dirbamo darbo išmanymą. Tokie "vadybininkai" tikrai niekam naudos neatneša. Neišmanai darbo, tai nedirbk, arba dirbk tą, kurį išmanai. Viskas labai paprasta. Vadovų algos turi būti didelės, didesnės nei pavaldinių, kurie kabina š...... , bet tik tokiu atveju jeigu jie išmano savo darbą ir dirba jį kokybiškai.
Indigo89 2010-05-13 14:21
As tai duociau visiems po kirstuva ir tegul eina skaldyt akmenis
Ar_as? 2010-05-13 15:59
Vadovauja ir uždirba tie, kurie yra to verti, kurie gali to pasiekti. Visi verkimai dėl "blatų" visų pirma nepilnavertiškumo ir tingėjimo rezultatas. Yra žmonių, kurie savo gebėjimais neturėdami žalio supratimo apie produktą gali kuo puikiausiai organizuoti jo gamybą ir paradavimą. Svarbiausia - pasirinkti tinkamus darbuotojus ir priversti juos dirbti. O tai jau yra menas, kompas to nepadarys. Yra du būdai siekti rezultato: arti kaip jaučiui arba mąstyti ir mokėti priversti kitus arti. Kiekvienas renkasi savo stilių, tik nereikia įsivaizduoti, kad taviškis yra geriausias. O pralaimėtojų yra tiek tiek tarp teorinių vadybininkų, tiek tarp "specialistų".
TomasS 2010-05-13 16:40
žmones dirbti, nebent kalbam apie prasigėrusių grioviakasių valdymą). Pvz. situacija. Yra dvi lygiavertės užduotys (t.y. tokius pačius skilsus, patirtį, asmenines aplinkybes ir t.t. turintys žmones tai gali padaryti per tiek pat laiko, užduoties rizikingumas toks pat ir t.t. ir pan.). Yra du resursai (žmogiški). Teorinis „manageris“ duoda jiems abiem tas užduotis padaryti. Vienas daro, mažiau brausina ir padaro darbą per N dienų. Kitas iš karto pradeda pasakoti „manageriui“, kad čia labai sudėtinga užduotis, kad jam trūksta to to ir ano, kad reikės papildomai išsiaiškinti tą tą ir aną („manageris“ gi negali to patikrinti/įvertinti, nes jis „popierinis“). Tada antrasis ramiai sau pabrausindamas ir kavutę gurkšnodamas atsipūtęs daro užduotį 2*N dienų. Ką pasekoje turėtų daryti „manageris“? Kiek pinigų duoti už atliktą darbą? Ką pagirti? Ką sudrausminti? Kaip keisis abiejų (ir iš šono juos stebinčių kitų resursų) moralė? Koks kursis kompanijoje klimatas? P.S. Gali būti, kad visa tai labai priklauso nuo srities (IT, statyba, savaržėlės, cepelinai). P.P.S. Didesniuose projektuose (sakykime virš 50 žmonių) tikriausiai „po“ projekto vadovu bus dar ir grupių/skyrių vadovai, jei pastarieji žino savo sritį, tada aukščiausiam vadovui jau nebereikia srities žinių.
immortallt 2010-05-13 18:27
Oi labai naivus, neva bet kuris zmogus dirbs jei gales nedirbti... Yra darbu kur tik valandinis ikainis gali teeiti, nes apskaita kainuotu antra tiek. Taip pat kruvos zmoniu, kurie isivaizduoja, kad viska zino geriau, bet tik nera vadovu ir nezino kuo pakeisti viena apdailine dali kita, nors dirba ten jau 10 metu. Reikalauja didesnio atlyginimo, bet padaro maziausiai. Arba sumaste reikalauti pakelti atlyginima, nes daugiau reikia dirbti. Gauna 2k ir taip (krizes metu), darbo valandu vidutiniskai per savaite gal 30. Karta i menesi padirbet tenka dar 20h ir neva jau virsvalandzius dirba. O nuomone, kad vadovas turi ismanyti kaip daryti darba, kuri daro darbuotojai yra klaidingas. Ji turi suprasti, bet jis yra ne tam darbui atlikti! Tam yra darbuotojai. Aisku mokejimas pravercia, bet nera butinybe. Vadovas turi priimti sprendimus, prisiimti rizika, planuoti bei keisti imones veiklos niuansus, kad prisitaikyt prie rinkos pokyciu. Beje gyvenimas malonesnis but paprastu darbuotoju nei auksto lygio vadovu, nes negadini nervu savo tiek.
TomasS 2010-05-13 19:29
Tiesa. Būtent už tuos nervus, atsakomybę, patirtį, galvojimą ne tik apie save, bet ir apie savo pavaldinius bei kompaniją vadovas daugiau ir gauna.
Nerkashis 2010-05-14 11:58
Man gręsia tas pats kaip ir straipsnyje. Mane, jei prognozės išsipildys, pakeis kompiuteris. Nesu vadovas. Atlieku tiek fizinį, tiek protinį darbą. Kompiuteris valdys kitus įrenginius ir spręs apie situaciją iš parodymų. Guodžia tik tai, kad tam reikalingos didelės investicijos. Reiks arba persikvalifikuot, arba keist darbo profilį.
Nocturne 2010-05-14 20:56
Kas moka angliškai, ir mėgsta kokybišką sci-fi, labai rekomenduoju šį apsakymą: http://www.marshallbrain.com/manna1.htm Galima sakyti tiesiogiai sietinas su šiuo straipsniu. Plius, norėčiau atkreipti dėmesį į labai taiklią autoriaus pranašystę. Savo apsakyme jis teigia, kad pirmieji "softai" valdyti žmonėms bus pradėti diegti praktikoje 2010 MAY 17. Funny ain't it ? ^_^
kionig 2010-05-15 04:00
Oho, gal galetum pasakyti savo specialybe ? Siaip tolimoje ateityje visuomene turetu buti inteligentiskesne t.y dirbti daugiau protini darba, kurti, o visus fizinius darbus ko gero atliks robotai arba kinieciai Beje, matau auksciau diskutavusiu, kad uzgavote vieno vadybininko interesus, o ziuriu jie ne vien tik cia nemegstami Ponai, neapsigaukit ir nesvajokit apie jokius dirbtinius intelektus. Juk programas kuria tie patys MIRTINGIEJI blin Ta programa abejotina, tiesiog cia kiekvienas studentas galetu parasyti ja laisvai. Tiesiog uzdavinejami specialistu klausimai. O kad ji sumazina popierizma tai, zinoma, padeda ir sutaupyti. Tiesiog programa iesko konkreciai pavieniu tu otsuorsintoju arba pavieniu rinkoje esanciu zmoniu, o ne imoniu ir brigadu, taip kad nematau labai cia kazko ypatingo. Priedo pritarciau TomasS.
Nerkashis 2010-05-15 06:26
Dirbu elektros perdavimo srity. Kol įrengimai apie 40-60metų senumo, mažai automatizuoti, reikalingas personalas jų valdymui. Dabar gi yra ne viena pastotė, kur pilnai rekonstruota ir tarkim darbuotojas sėdintis kad ir Vilniuje valdo kituose miestuose esančius įrengimus kompiuteriu. Įrenginiai pilnai automatizuoti, jų valdymui, apsaugoms naudojamos mikroprocesorinės relės.
kionig 2010-05-15 16:29
Na taip, cia pramone ypac labai dabar optimizuoja savo resursus. Taip kad teks ko gero persikvalifikuoti.