[ŽT] Galinga žinia. Ką Ukraina padarys su Kachovkos HE (Video)  ()

„Ukrhydroenergo“ generalinis direktorius teigė, kad Kachovkos hidroelektrinė negali būti atstatyta, bet ji bus naujai pastatyta toje pačioje vietoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 [ŽT] Galinga žinia. Ką Ukraina padarys su Kachovkos HE (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po hidroelektrinės sprogimo Kachovkos rezervuaras praėjus dviems-keturioms dienoms bus visiškai tuščias – ši hidroelektrinė atliko itin svarbią energetinę, aplinkosauginę funkciją ir aprūpino Ukrainos pietinių bei centrinių regionų gyventojus vandeniu.

Tai paskelbė „Ukrhydroenergo“ generalinis direktorius Igoris Sirota. Jis kalbėjo apie rimtus Kachovkos rezervuaro užtvankos sunaikinimo padarinius aplinkai.

„Suprantame, kad per 2-4 dienas rezervuaras bus visiškai išeikvotas. Be elektrinės sunaikinimo, turėsime ir pasekmes aplinkai. Mat iš turbinų ir transformatorių į vandenį pateko daugiau nei 450 tonų mašininės alyvos“, – sakė I. Sirota.

 

Anot jo, dabar daroma viskas, kas įmanoma, kad būtų išvengta ekologinės katastrofos ir iš potvynio zonų išgelbėti žmonės.

„Matėme barbarišką  Kachovkos  hidroelektrinės, kurios negalima atkurti, sunaikinimo aktą. Tačiau Kachovkos HE bus pastatyta tiksliai toje pačioje vietoje“, - sakė „Ukrhydroenergo“ direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(2)
(180)

Komentarai ()

Susijusios žymos: