„70 km juosta. Tankų puolimas pereitų per savaitę. Po 2 savaičių būtų Kryme.“  ()

Maskvos sprendimas susprogdinti Kachovkos hidroelektrinės (HE) užtvanką nebuvo spontaniškas. Jis buvo priimtas dar prieš dvi savaites.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 „70 km juosta. Tankų puolimas pereitų per savaitę. Po 2 savaičių būtų Kryme.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu žurnalistei Julijai Latyninai sakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Pasak jo, lygiai prieš dvi savaites rusai pradėjo aktyviai žygiuoti Oleškiuose, kurie yra kairiajame Dniepro krante. Jie karštligiškai išvežinėjo iš vietovės visas vertybes, ypač įrangą ir techniką. O prieš 2-3 dienas panašus okupantų aktyvumas buvo pastebėtas ir tose gyvenvietėse kairiajame Chersono srities krante, kurias galimai galėjo užlieti potvynis.

Apskritai, pasak jo, Putino kariuomenė šiuo ekocidu siekė sužlugdyti didelį Ukrainos puolimą į Krymą.

„Priėmė sprendimą, tikriausiai pasirinkdama mažesnę blogybę. Rusams kilo dvi problemos. Po pabūklų kairysis krantas nuplaus viską, ką jie ten buvo įrengę, visus jų minų laukus, nuskęs mažiausiai dvi gynybos linijos... O trečioje linijoje kareiviai stovės tranšėjose iki juosmens vandenyje. Tai viena blogybė. Bet jei jie nebūtų susprogdinę šios stoties, manau, kad artimiausiu metu ukrainiečių kariai, kurie jau buvo keliose salose į pietus nuo Chersono, galėjo pereiti į puolimą nuo Kynburno nerijos palei jūros pakrantę iki Armiansko. Ten yra kiek daugiau nei 70 km, du tankų pervažiavimai, jie galėjo pereiti per savaitę... Po poros savaičių mūsų kariai jau būtų buvę Kryme“, - sakė Svitanas.

 

Taigi rusai paaukojo savo pozicijas pietiniame fronte, desperatiškai bandydami išlaikyti Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: