Epinis titanų mūšis! „Bugatti Chiron“ superautomobilis metė iššūkį erdvėlaiviui! (Video)  (2)

Prancūziškas 1600 arklio galių superautomobilis „Bugatti Chiron Super Sport“ iki šimto gali įsibėgėti vos per 2,4 sekundės. Erdvėlaivio galia yra daugiau nei 37 milijonai arklio galių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas greičiausių planetos superautomobilių „Bugatti Chiron“ buvo lyginamas su erdvėlaiviu „Space Shuttle“ lenktyniaujant tiesia linija. Automobilį vairavo britų laidų vedėjas Olly Q. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas „Top Gear“ „YouTube“ kanale.

Lenktynės vyko Kenedžio kosmoso centre Floridoje esančiame nusileidimo komplekse. Jis buvo naudojamas erdvėlaiviams „Space Shuttle“ nusileisti iki 2011 m. liepos mėn.

Nusileidimo komplekso aikštelės ilgis yra 4,8 km. Ji dažnai naudojama norint patikrinti automobilių greitį.

„Top Gear“ metu laidos kūrėjai nusprendė patikrinti, ar „Bugatti Chiron Super Sport“ gali tiesia linija pralenkti erdvėlaivį. Tam buvo atsižvelgta į lėktuvo nusileidimo ant paviršiaus greitį.

„Bugatti Chiron Super Sport“ komplektuojamas su 8,0 litrų W16 varikliu su keturiomis turbinomis, kurių galia siekia 1600 AG (1200 kW) ir 1600 Nm sukimo momentą. Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. trunka 2,4 sekundės, o maksimalus greitis – 490 km/val.

 

Erdvėlaivis, nusileidęs ant paviršiaus, pasiekia 396 km/val. greitį. Būtent šį greitį „Bugatti Chiron Super Sport“ turi viršyti tiesia linija.

Iš viso buvo atlikti keli bandomieji važiavimai. Vieno iš bandymų metu superautomobilis sugebėjo įsibėgėti iki 401 km/val. Paaiškėjo, kad to pakako, kad „Bugatti Chiron Super Sport“ taptų nugalėtoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai (2)