Ukraina iš karto smogė keliose fronto srityse, prarasta Vakarų technika. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdė kontrpuolimo operacijas mažiausiai trijose fronto srityse, kaip dalis platesnių operacijų, prasidėjusių birželio 4 d. Ukraina greičiausiai panaudojo tik dalį didelio pajėgų rezervo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-09 Ukraina iš karto smogė keliose fronto srityse, prarasta Vakarų technika. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias išvadas padarė Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Veikla Zaporižios ir Donecko srityse

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad ginkluotosios pajėgos perėjo nuo gynybinių prie puolimo veiksmų Bachmuto kryptimi ir pajudėjo nuo 200 m iki beveik 2 km miesto pakraščiuose.

Nuo birželio 4 dienos Ukrainos gynybos pajėgos pasiekė taktinę sėkmę per ribotas vietines kontratakas vakarinėje Donecko srities dalyje prie administracinės sienos su Zaporižios sritimi.

Naktį iš birželio 7-osios į 8-ąją Ukrainos ginkluotosios pajėgos papildomai surengė ataką vakarinėje Zaporižios srities dalyje, o ekspertai pažymi, kad ataskaitos paskelbimo metu ši ataka jiems greičiausiai nepasisekė.

Rusijos okupantai gynėsi nuo šio puolimo ir, kaip pranešama, grįžo į savo pradines pozicijas, sakoma pranešime.

Pranešimas apie okupantų gynybos linijos proveržį

 

Rusijos šaltiniai vėlų birželio 7-osios vakarą pradėjo skelbti, kad dalis Ukrainos brigadų, neseniai aprūpintų vakarietiška technika, pradėjo puolimą į pietvakarius nuo Orichivo Zaporižios regiono vakaruose.

 

Keli Rusijos kariškiai tvirtino, kad ukrainiečiai atakavo palei Mala Tokmačkos-Pologijos liniją, siekdami pralaužti Rusijos gynybos liniją tarp Robotino ir Verbovo (abu apie 15 km į pietryčius nuo Orechivo).

Rusijos šaltiniai pripažino, kad šioje srityje ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją gynybos liniją, tačiau buvo pranešta, kad Rusijos Federacijos pajėgoms pavyko kontratakuoti ir galiausiai atstumti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius į pradines pozicijas.

 

Anot pranešimų, birželio 8 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prarado ir Vakarų aprūpintą įrangą, o ISW pažymi, kad nuostoliai neišvengiami bet kokioje karinėje operacijoje.

 

„Ukrainos pajėgos, vykdydamos bet kokias puolimo operacijas, patirs nuostolių, įskaitant ir Vakarų, ir sovietų techniką. Vakarų technika yra apsaugota nuo žalos ne daugiau nei ta įranga, kurią ukrainiečiai naudojo ir prarado nuo 2022 m. vasario mėn. Dėl įrangos praradimo, įskaitant Vakarų, ankstyvoje kontrpuolimo stadijoje nėra Ukrainos kontrpuolimo ateities progreso rodiklis“, – pažymima leidinyje.

Karo studijų instituto analitikai atkreipia dėmesį į tai, kad svarbu neperdėti pradinių vakarietiškos ar bet kokios kitos technikos praradimo įtakos, ypač mūšiuose, siekiant prasiveržti per parengtas gynybines pozicijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(4)
(87)

Komentarai ()