„Prie Bachmuto prasilaužė 1,4 km. Ukraina smogia ir kontratakuoja“  ()

Bachmuto kryptimi Ukrainos kariai per dieną įvairiose vietose sugebėjo pasistūmėti iki 1,4 km.


Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus, informuoja Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

„Per šią dieną įvairiais ruožais pavyko pažengti į priekį iki 1400 metrų“, – informavo jis.

Čerevatijus pabrėžė, kad Ukrainos kariai smogia priešui, kontratakuoja, pasinaudodami tuo, kad rusai vykdo rotacijos priemones ir keičia savo dalinius.

Kartu jis pažymėjo, kad šalies agresorės kariai bando atakuoti Ukrainos dalinius: buvo įvykdyti 8 antskrydžiai ir iššauta 330 raketinės artilerijos sviedinių.

„Iš viso įvyko šeši susirėmimai, kurių metu mūsų gynybos pajėgos sunaikino 138 okupantus, 236 buvo sužeisti, vienas pateko į nelaisvę. Taip pat mūsų pajėgos sunaikino „Gvozdiką“, 3 šarvuočius, haubicą D-30, priešlėktuvinį pabūklą S-60, nepilotuojamą orlaivį ZALA, 8 amunicijos sandėlius ir 7 automobilius, gabenusius amuniciją ir ginklus“, – pabrėžė Čerevatijus.

Be to, Čerevatijus teigė, kad priešas bando stiprinti gynybą ir tuo pat metu buvo bandoma kontratakuoti ukrainiečių pozicijas, tačiau, anot jo, visi šie bandymai žlugo.

 

„Mūsų pagrindinis tikslas išlieka nepakitęs: padaryti maksimalią žalą priešui, maksimalius nuostolius priešui ir tam naudojamos visos priemonės“, – tikino Čerevatijus.

Šiame kontekste Čerevatijus pabrėžė, kad ginkluotosios pajėgos jau yra pasiekusios nemažai aukštumų, o tai ir yra vienas pagrindinių tikslų – užimti palankesnes pozicijas, kad galėtų „dar meistriškiau smogti priešui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: