[ŽT] „Rusai greičiausiai bus priversti trauktis.“ Kardinaliai keičiasi Bachmuto situacija  ()

Rusai sunaikino Bachmutą, bet Ukrainos gynėjams teks jį išlaisvinti. Kaip tai apsunkins pats faktas, kad miestas yra virtęs griuvėsiais?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lengviau gintis stovinčiame mieste, nei visiškai sugriautame, teigia karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras, Oleksijus Hetmanas.

Jis pabrėžė, kad miesto gynyba normaliomis sąlygomis yra trijų lygių. Pirmasis lygis - požeminės komunikacijos, antrasis - paviršinis (Hetmanas šį lygį vadina asfaltu) ir trečiasis - viskas, kas yra virš pirmo aukšto. Bachmute situacija yra visiškai kitokia, nes beveik neliko stovinčių pastatų.

„Kai miestas sunaikinamas, jis virsta griuvėsiais ir jame tampa sunkiau apsiginti“, – pridūrė jis.

Ukrainos kariuomenei buvo nepaprastai sunku išlaikyti gynybą, kai „Wagner“ vykdė šturmus. Ukrainos ginkluotosios pajėgos buvo priverstos trauktis į vakarinę miesto dalį, palaipsniui palikdamos savo pozicijas.

 

„Dabar situacija priešinga – rusai laikosi gynyboje“, – aiškino Hetmanas.

Anot jo, tai - privalumas puolančiai Ukrainai. Bus svarbu apsupti miestą, nukirsti logistikos grandines. Jei tai pavyks padaryti, rusai greičiausiai bus priversti trauktis, nes gintis sugriautame mieste yra sunku.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: