[ŽT] „Negrąžink manęs jiems, geriau čia kalėjime sėdėsiu. Jei grąžinsit, vis tiek pas jus pabėgsiu“ (Video)  ()

Karo belaisvis rusas maldavo ukrainiečius negrąžinti jo Rusijos pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai šiame kare surenka nemažai belaisvių. Įprastai jie registruojami į taip vadinamą mainų fondą. Tai - rusų belaisviai, kurie vėliau gali būti iškeisti į ukrainiečių belaisvius. Tokie mainai yra naudingi abiems pusėms ir karybos istorijoje yra gana dažni.

Tiesa, rusai turi galimybę atsisakyti patekti į mainų fondą. Jie gali likti Ukrainoje ir jiems žadama galimybė „gyventi normalioje šalyje“, kaip teigiama ukrainiečių pranešimuose. Žinoma Rusijoje jie nebebūtų laukiami - ten jie būtų teisiami už dezertyravimą. Tačiau informacija apie juos slepiama.

Internete publikuotas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas rusų karys maldaujantis likti Ukrainoje. „Negrąžink manęs jiems, geriau čia kalėjime sėdėsiu. Jei grąžinsit, vis tiek pas jus pabėgsiu“, kalba rusas. Paklaustas, ką veiks Ukrainoje, jis teigia, kad statys namus, dirbs. Ukrainiečiai jo paklausė, ar sutiktų kovoti už Ukrainą, bet šią galimybę rusas atmetė (ir, aišku, turi tokią teisę). Jis tiegė, kad tiesiog nenori kariauti, negali žudyti žmonių ir tai yra viena iš jo pasidavimo priežasčių.

 

Įrašas rusų kalba:

 

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: