N-18! Tarptautinio legiono kariai atbėga po kasetinės amunicijos smūgio. Šokiruojantis vaizdas (Video)  ()

Tarptautinio legiono kovotojai, ginantys Ukrainos laisvę, įprastai yra patyrę profesionalūs kariai. Bet kartais ir jų profesionalumo nebepakanka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija naudoja terorizmo lygio taktiką, neatsižvelgdama į civilių gyventojų gyvybę ir sveikatą. Nors Rusija meluoja, kad laiko Zaporižę, Chersoną, Luhanską ir Donecką savo teritorijomis ir užgrobtas žemes vadina „išlaisvintomis“, akivaizdu, kad žmonių savais nelaiko. Geras teroristinės Rusijos karybos pavyzdys - kasetinės amunicijos naudojimas apgyvendintose vietovėse.

„Youtube“ kanalas „Civ Div“, kurį kuria patyręs karys, amerikietis, anksčiau pats kovojęs Ukrainos pusėje, publikuoja nemažai įrašų iš Ukrainos fronto. Tuos įrašus dabar jam siunčia buvę tarnybos draugai, Tarptautinio legiono kovotojai. Neseniai rašėme apie jo publikuotą po tanku pasislėpusių rusų likvidavimo įrašą.

Šįkart Tarptautinio legiono kariai pasidalino įrašu, kuriame - jų reakcija į apšaudymą kasetine amunicija. Pati ataka nebuvo užfiksuota - karys įjungė kamerą po to. Kasetinė amunicija sprogsta ore, pažerdama daug mažesnių užtaisų, kurie sproginėja didesniame plote. Kasetinė amunicija yra itin pavojinga, nes nesprogę mažesni užtaisai gali kelti pavojų civiliams ir gerokai po karo - priešingai nei minų, jų neįmanoma registruoti ir žymėti (nors Rusija ir priešpėstinių minų laukų neregistruoja).

 

Kariai iš karto po atakos išbėga į lauką padėti sužeistiesiems. Vienas sužeistas karys mano, kad jo koja - sulaužyta. Jam padeda tarnybos draugai. Neužimti kariai išbėga į lauką padėti sužeistai pagyvenusiai civilei.

Vaizdo įrašas gali šokiruoti:

Nors kariai veikė profesionaliai ir greitai, moteris neišgyveno.

Vienu metu karys, kuris ir atsiuntė įrašą, informuojamas, kad paliko šalmą. Jis atsako, kad jam nerūpi - jis skubėjo teikti pirmąją pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: