„Baisu, labai baisu! Visi bėgo, juos šaudė akyse.“ (Video)  ()

Ukrainos kariškiai parodė į nelaisvę paimto mobilizuoto maskviečio apklausą. Rusas džiaugėsi išgyvenęs ukrainiečių kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 47-osios motorizuotosios šaulių brigados kovotojai kontratakos metu sulaikė mobilizuotą rusą iš Maskvos. Jam kova su Ukrainos kariais paliko didelį įspūdį.

Užpuolikas buvo mobilizuotas praėjusį rudenį. Mokymų metu vadai žadėjo, kad jis nebus mestas į priešakinę liniją, bet, aišku, mobilizuotiesiems buvo meluojama.

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“:

„Mus vieną dieną atvedė ir pasakė, kad bus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas. Ir prasidėjo. Pirmiausia mus apšaudė artilerija, o paskui atėjo jūsų vaikinai. Mačiau, kad pradėjo svaidyti granatas... Pabėgau! Nespėjau - mane pašovė. Visi bėgo, visi norėjo trauktis, visi norėjo gyventi, bet nespėjo. Baisu labai baisu! Buvo taip baisu, kad tiesiog mečiau automatą, nubėgau į slėptuvę, ir jie mane pašovė“, – kalbėjo rusų mobilizuotasis. Jis sakė, kad vadai savo kariams nepadėjo ir vien šalia jo krito apie 20 ar daugiau nukautų rusų.

 

Jis pasakojo, kad jis ir kiti mobilizuotiejį į mūšio lauką buvo tiesiog išmesti. Neturėjo nei vandens, nei atsargų.

„Bataliono vadas pardavinėjo atostogas, kirto miškus, pardavė. Kuopos vadas su pavaldiniais bendrauja kaip su kiaulėmis. Mano draugas kažką šiek tiek nusuko, tai jis išsiėmė ginklą ir pradėjo šaudyti į kojas. Nuolatiniai įžeidinėjimai. Vadas sako: „Jei tu atsitrauksi, aš tave nušausiu, nužudysiu“, - sakė rusas.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: