„Sony“ sukūrė iš sulčių energiją išgaunantį maitinimo elementą  (5)

Japonijos bendrovė „Sony“ pristatė miniatiūrinį maitinimo elementą, energiją išgaunantį iš vaisių sulčių. Jo prezentacija įvyko JAV mokslo kongrese.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų mokslininkų sukurta 2 x 4 cm dydžio ir 10 milivatų galingumo „biobaterija“ gali būti naudojama mobiliuosiuose telefonuose, nešiojamuose kompiuteriuose, grotuvuose ir kt. Kaip „kuras“ baterijose naudojamos vaisių sultys – kokios būtent, kol kas neskelbiama.

8 ml sulčių užtenka maždaug 1 valandai. Neįprastas maitinimo šaltinis „Sony“ specialistų buvo kuriamas kelis metus, o visa informacija apie jį buvo įslaptintą.

2007 metais buvo pagamintas veikiantis bandomasis 1,5 milivatų galingumo egzempliorius, o 2009 metais – 5 milivatų galingumo. Dabar bendrovė mano, jog naujovę galima pristatyti masiniam vartotojui.

Sultys nėra pirmas gėrimas, kurį „Sony“ tikisi naudoti maitinimo elementuose. Praėjusių metų pavasarį bendrovė jau rodė bateriją, gaunančią energiją ir „Coca-Cola“ gėrimo.

Elemento veikimo principas yra toks: ant enzimų veikiamų anodų gliukozė suskyla, išlaisvindama elektronus ir vandenilio jonus.

Mokslininkų manymu, palaipsniui žmonija atsisakys ličio akumuliatorių, kuriuos pakeis saugesni ir patogesni kuro elementai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)