Šią savaitę „Google“ pradės šifruoti paieškos užklausas  (6)

Korporacija „Google“ nuo šios savaitės ketina pasiūlyti paieškos užklausų šifravimo paslaugas. Apie tai rašoma oficialiame bendrovės tinklaraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šių metų pradžioje visiems mūsų klientams mes užšifravome „Gmail“ duomenų srautą, o kitą savaitę mes pasiūlysime užšifruotą „Google“ paieškos sistemos versiją“, - rašoma pranešime. Tokiu būdu praėjusį ketvirtadienį susitikime su akcininkais „Google“ vadovybės išsakytos užuominos pasitvirtino.

Manoma, jog išsamiau apie šią naujovę bus paskelbta konferencijoje „Google I/O“, o kol kas komentuoti sistemos darbo principus bendrovės atstovai atsisako.

„Google“ pradėjo šifruoti „Gmail“ duomenų srautą HTTPS protokolu pagal nutylėjimą šių metų sausį, o ši galimybė atsirado dar 2008 metų viduryje. Manoma, kad analogiški pasikeitimai įvyks ir su „Google.com“ duomenų srautu.

Bendrovės „FireEye“ vyriausiojo specialisto Marko Meifreto teigimu, „Google“ idėją galima tik sveikinti. Jo manymu tai padės apsaugoti paieškos užklausas, vykdomas per viešus Wi-Fi taškus oro uostose, kavinėse ir kituose vietose. Šiuo metu tokios užklausos yra nešifruotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)