„Na, jie kažką ne taip suprato.“ Į nelaisvę patekęs okupantas pasakė, kodėl kilo karas  ()

Į nelaisvę patekęs okupantas pasakė, kodėl kilo karas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai į nelaisvę paėmė okupantą Olegą Kabovą, atvykusį iš Komijos Respublikos. Paklaustas, kodėl Rusija nusprendė pradėti karą prieš Ukrainą, rusas užsiminė, kad abi šalys „kažko tarpusavyje nesuprato“.

Patekęs į Ukrainos gynėjų nelaisvę, okupantas tvirtino, kad žinojo apie karą Ukrainoje, bet esą „nenorėjo žudyti Ukrainos gyventojų“, skelbia „24 kanalas“.

Beveik 3000 kilometrų į karą Ukrainoje keliavęs rusas Kabovas sakė, kad jam sunku atsakyti į klausimą, kodėl jo šalis nusprendė pradėti karą prieš Ukrainą. Nepaisant to, jis bandė paaiškinti, kas sukėlė šalies agresorės išpuolį.

„Na, jie kažką ne taip suprato“, – sakė jis.

Taip pat rusas nustebo, kad rusų armija žudo civilius. Jis pažymėjo, kad ukrainiečiai neva buvo abejingi jo žmonėms, tačiau pažymėjo, kad rusų kariai elgiasi neteisingai.

„Jie netvarkingi žmonės, ukrainiečiai jiems abejingi. Tačiau aš pats nežinau, kodėl jie tai daro“, – reziumavo Kabovas.

Rusas taip pat pasakojo, kad į armiją stojo savanoriu, rašydamas prašymą savo noru. Tačiau jis esą manė, kad eis „ne žudyti ukrainiečių“, o „kasti apkasų ir padėti kariams“.

 

Okupantas apgailestauja dėl savo sprendimo, pabrėždamas, kad jis neva turi „protinį atsilikimą“, todėl priimdamas sprendimą vykti kariauti į Ukrainą negalvojo galva.

Pagautas rusas pabrėžė, kad Ukrainos kariškiai su juo elgėsi gerai.

„Tiesiog liepė nusirengti uniformą ir viskas. Nieko blogo nesakė, tik klausė, ką su savi nešiesi, iš kur, iš kokio būrio“, – tarė okupantas.

Rusas atnešė šovinių Ukrainos gynėjams. Be to, jis nustebo, kad su juo elgiamasi gerai. Juk pasiduodamas manė, kad jį neva „nušaus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(3)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: