Bus didelė audra. Pasaulį drebina netikėtas Bideno pareiškimas apie Xi Jinpingą  (1)

JAV prezidentas sakė, kad Kinija patiria „tikrų ekonominių sunkumų“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-21 Bus didelė audra. Pasaulį drebina netikėtas Bideno pareiškimas apie Xi Jinpingą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas Kinijos vadovą Xi Jinpingą pavadino diktatoriumi. Tai įvyko kitą dieną po to, kai Pekine lankėsi JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas, siekdamas stabilizuoti dvišalius santykius, kurie, Kinijos teigimu, yra žemiausio lygio nuo oficialių ryšių užmezgimo pradžios.

J. Bidenas taip pat sakė, kad Xi buvo labai sutrikęs, kai anksčiau šiais metais tariamas Kinijos šnipinėjimo balionas nukrypo nuo kurso JAV oro erdvėje. Leidinys priduria, kad neaišku, kodėl J. Bidenas išsakė tokius komentarus apie Xi.

„Xi Jinpingas buvo labai nusiminęs, kad numušiau šį balioną, pilną šnipinėjimo įrangos, nes jis nežinojo, kad jis ten buvo“, - sakė Baltųjų rūmų vadovas.

Tai didelė gėda diktatoriams. Kai jie nežinojo, kas atsitiko. Tai neturėjo atsitikti ten, kur atsitiko. Jis nukrypo nuo kurso“, - pridūrė J. Bidenas.

Viešos Xi Jinpingo reakcijos į J. Bideno pareiškimus kol kas nebuvo. Tačiau vargu ar jie bus palankiai priimti Pekine ir gali pakenkti abiejų šalių pastangoms gerinti santykius.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas anądien susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu baigiantis dviejų dienų vizitui Pekine. Per susitikimą A. Blinkenas ir Xi sutarė stabilizuoti įtemptus Vašingtono ir Pekino santykius, kad ši priešprieša nevirstų konfliktu.

 

Jie susitarė tęsti diplomatinius ryšius su naujais JAV pareigūnų vizitais artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais. Vėliau J. Bidenas sakė, kad JAV pasiuntinys klimato kaitos klausimais John Kerry netrukus galėtų vykti į Kiniją.

J. Bidenas taip pat sakė manantis, kad abiejų šalių santykiai yra teisingame kelyje, ir pažymėjo, kad per J. Blinkeno kelionę buvo padaryta pažanga.

Vėliau šią savaitę J. Bidenas susitiks su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi. Tikimasi, kad Kinija bus abiejų lyderių diskusijų tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(66)
(5)
(61)

Komentarai (1)