Nutraukė veiklą pirmasis „Usenet“ serveris  (4)

Gegužės 20 dieną savo veiklą nutraukė pirmasis pasaulyje „Usenet“ serveris, kuris veikė daugiau kaip 30 metų, rašoma Diuko universiteto pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1979 metais serverį paleido Diuko universiteto magistrantai Tomas Traskotas ir Džimis Elis. Tuo metu jie parašė programą, kurios pagalba per telefono modemą buvo galima keistis pranešimais ir failais su Šiaurės Karolinos universitetu. Tai padėjo sukurti pirmąsias naujienų grupes (newsgroups), tapusias „Usenet“ tinklo pagrindu. Palaipsniui „Usenet“ tinklas padidėjo iki 120 tūkstančių naujienų grupių su prenumeratoriais iš viso pasaulio. Tačiau paskutiniu metu „Usenet“ tinklų naudotojų skaičius visą laiką mažėjo. Pagrindine serverio išjungimo priežastimi Diuko universiteto darbuotojai įvardino mažą naudotojų kiekį, o taip pat dideles išlaidas. Šiuolaikine „Usenet“ alternatyva yra RSS kanalai, forumai, tinklaraščiai ir socialiniai tinklai.

Gegužės pradžioje apie ketinimus uždaryti 4 tūkstančius naujienų grupių paskelbė „Microsoft“. Bendrovė ketina palaipsniui naikinti „Usenet“ grupes ir pasiūlė jų prenumeratoriams pasirinkti atitinkamas skiltis oficialiuose forumuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: