Indija išbandys pirmąją tarpžemyninę balistinę raketą (Video)  (9)

Indijos Gynybos tyrimų ir projektų agentūra (DRDO) pranešė 2011 m. pradžioje planuojanti įvykdyti pirmuosius savo naujos tarpžemyninės balistinės raketos „Agni – V“ bandymus. Šalis tikisi, jog naujasis ginklas taps atsaku šiuo metu pranašesnėmis raketomis ginkluotai Kinijos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirminiais duomenimis, pirmasis raketos bandymas turėtų įvykti kitų metų kovo ar balandžio mėnesį. Anksčiau buvo skelbiama, kad DRDO jau atliko visus techninius tokio tipo raketos kūrimo darbus. Pranešama, kad trijų pakopų kietojo kuro varikliais varoma „Agni – V“ kuriama vidutinio nuotolio raketos „Agni – III“ pagrindu. Ji taps pirmąja Indijos mobiliąja raketa, leidžiama iš specialaus konteinerio. „Agni – V“ veikimo nuotolis sieks apie 5 500 kilometrų, manoma, kad ji galės gabenti ir ne branduolinius, ir branduolinius užtaisus.

Pasak oficialių Indijos atstovų, „Agni – V“ ne tik leis šiai valstybei prisijungti prie tarpžemyninių balistinių raketų technologiją įvaldžiusių šalių grupės, bet ir prireikus smogti taikiniams Pakistane ir Kinijoje. Kinija teigia, jog jos mokslininkai jau yra sukūrę 12000km atstumą galinčią nuskristi tarpkontinentinę balistinę raketą DF-41, tačiau jos bandymai kol kas dar neatlikti. Ankstesnės kartos Kinijos raketos DF-31 gali nuskrieti 8000km ir jų bandymai jau atlikti. 

Tolesniame vaizdo siužete – trumpas komentaras apie Indijos vidutinio nuotolio raketą „Agni – V“ ir bręstančią įtampą tarp Indijos ir Kinijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)