„Arba duoda mums lėktuvus, arba laukia. Kito kelio nėra.“ Skelbiamas galingas atsakymas, kas nutiko puolimui  (2)

Karo ekspertas Romanas Svitanas sureagavo į Johno Kirby žodžius, kad Ukrainos karinių pajėgų kontrpuolimas vyksta lėčiau, nei tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anądien JAV nacionalinio saugumo tarybos pirmininkas Johnas Kirby pareiškė, kad Ukrainos rytuose ir pietuose vyko kovos, tačiau Ukrainos pajėgų žygį stabdė gerai parengta Rusijos gynyba, todėl apskritai kontrpuolimas vyksta lėčiau, nei tikėtasi. Šį teiginį pakomentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo lakūnas instruktorius Romanas Svitanas, duodamas interviu Jevgenijai Kutnovai „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

„Greitai gimsta tik zuikiai, o kovinės operacijos vyksta pagal tam tikrus karybos dėsnius“, - sakė karo analitikas. – „Mes neprieštaraujame pagreitinti puolimą. Duokite mums rytoj F-16, ir mes būsime 10 kartų greitesni, arba bent jau ATACMS raketas, bet tik pakankamu kiekiu.“

Tada Svitanas pabrėžė, kad be tolimojo nuotolio raketų ir lėktuvų Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau laikysis „vėžlio žingsnio“, nes pirmiausia reikia perkirsti Rusijos gynybos liniją, ir tik tai padarę galės patekti į operatyvinę erdvę, o to iš Ukrainos tikisi partneriai.

 

„Nėra taip, kad mes būtume prieš. Tiesiog ne viską galime padaryti plikomis rankomis“, - sakė karo ekspertas, - „todėl tegul jie arba susiveržia diržus ir galiausiai duoda mums lėktuvus, arba tegul tada laukia. Kito kelio nėra. Tokie yra karo dėsniai, kurių negalima peršokti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(5)
(180)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: