Ukrainoje dar neregėtas dronas. Rusų kariai užfiksavo tikrą JAV monstrą (Video)  ()

Rusijos kariai per oro gynybos sistemos „Tor“ objektyvą nufotografavo įdomų ukrainiečių droną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai virš Ukrainos pastebėjo amerikietišką droną „Jump 20“, ginkluotą dronais „Switchblade 300“.  Apie tai „Telegram“ kanale pranešė „Mash“.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, Rusijos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemos „Tor“ operatoriai pastebėjo droną, kurį atpažino kaip „AeroVironment Jump 20“. Tai - sparnuotas dronas, galintis kilti ir tūpti vertikaliai . Modulinė konstrukcija leidžia šiam dronui gabenti įvairius krovinius iki 13,6 kg. Pora susinaikinančių dronų „Switchblade 300“ sveria tik apie 5 kg.

Originaliai „Jump 20“ buvo skirtas žvalgybai ir artilerijos koregavimui, tačiau 2022 metais gamintojas „AeroVironment“ pademonstravo, kad gali juo leisti ir „Switchblade 300“ dronus. Rusai teigia pastebėję būtent tokį tandemą. „Switchblade 300“ yra savotiški skraidantys sviediniai, skriejantys iki 10 km atstumu. Jie puikiai naikina nešarvuotą techniką, karius, bet gali vykdyti ir žvalgybos misijas. Aišku, „Jump 20“ šiuo atveju gerokai išplečia „Switchblade 300“ galimybių ribas, nes gali nulėkti daugiau nei 100 km.

 

„Jump 20“ specifikacijos:

  • Ilgis - 2,9 m;
  • Sparnų ilgis - 5,7 m;
  • Svoris - 97,5 kg;
  • Maksimalus skrydžio nuotolis - 185 km;
  • Skrydžio trukmė – apie 14 valandų.

„Switchblade 300“ yra paleidžiamas iš, galima sakyti, katapultos. Įrenginys visai lengvas, bet ukrainiečiams reikia būti gana arti priešo pozicijų. Savarankiškai „Switchblade 300“ skrenda 20-40 minučių. „Jump 20“ stipriai išplėčia šių dronų galimybes. Tik įdomu, ar šis dronas veikia ir kaip signalo kartotuvas, nes jis gali lengvai išskraidinti „Switchblade 300“ už įprasto pilotavimo ribų.

 

Gegužę paskelbta, kad „AeroVironment“ nusprendė Ukrainai suteikti „Jump 20“ dronus. Ir jie, panašu, jau padeda naikinti okupantus.

(56)
(2)
(54)

Komentarai ()