„Mūšis buvo baisus.“ Jūrų pėstininkai smogė su AMX-10RC ir „Humvee“. Rusai iš karto pakėlė „Ka-52“ (Video)  ()

Ukrainos pajėgų 37-osios jūrų pėstininkų brigados arsenale yra prancūzų šarvuotos kovos mašinos AMX-10RC ir amerikietiški visureigiai „Humvee“ su APKWS raketų sistema. Dabar ši technika tarnauja Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

37-osios brigados jūrų pėstininkai teigia, kad pirmasis jų mūšis praėjo be aukų. Jie pradėjo puolimą Donecko srities pietuose. Šio dalinio kariai jau 5 kartus dalyvavo šturmo operacijose. „Jie turėjo laiko pasiruošti, o mes – susiburti“, – apie okupantų pasiruošimą Ukrainos puolimui pasakojo vienas jūrų pėstininkas.

Anot Ukrainos gynėjų, per pirmąjį mūšį baimės nebuvo. Jie pradėjo šaudyti, tada šarvuotosios kovinės mašinos AMX-10RC vadas davė įsakymą judėti pirmyn. Prancūziška kovos mašina AMX-10RC pridengė pėstininkus, o Rusijos kariai į dangų pakėlė du sraigtasparnius „Ka-52“. Rusams pavyko apšaudyti AMX-10RC, tačiau ši mašina net ir su sugadintais ratais sugebėjo sėkmingai atsitraukti.

Tuo tarpu „Humvee“ naudoja APKWS įrenginį, šaudantį modifikuotomis raketomis  „Hydra 70“. APKWS įprastai leidžiamos iš sraigtasparnių, bet Ukrainoje šių raketų įrenginiai montuojami ant visureigių.

 

Automobilio vadas Andrejus sako, kad per pirmąjį mūšį buvo baisu. Mašina jau atliko 6 kovines misijas, raketomis šaudė 4 kartus. Tos raketos lekia tik 3-4 km atstumu, todėl reikia būti šalia priešo. „Pirmos kautynės būna bauginančios, o vėliau viskas gerai. Jautėmės taip, kaip iš tikrųjų turi būti", - sako Andrejus.

(174)
(1)
(173)

Komentarai ()