„Dabar tai problema NR.1.“ Ką prarado Prigožinas  ()

Jevgenijus Prigožinas dingo iš radarų ir jo buvimo vieta dabar nežinoma. „Wagner“ vadovas tikriausiai dabar aktyviai gelbsti savo imperiją, nes jau patyrė pirmuosius didelius nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai 24 kanalui užsiminė opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenka. Jis aiškinosi, kas nutiks su Prigožino samdiniais ir ar naudinga jį likviduoti.

Pirmoji ir svarbiausia Prigožino problema yra pinigai. Jis neteko dalies finansavimo iš Rusijos biudžeto. Kalbame apie sumą, kurią anądien paskelbė Rusijos diktatorius V. Putinas - PMC išlaikymui išleista daugiau kaip 86 mlrd. rublių, o tai viršija Novosibirsko biudžetą.

Kalbant apie žiniasklaidos imperijos dalį - jis ją jau prarado. Bent jau ši grupė „Patriot“ kol kas nevykdo veiklos ir ieško naujo savininko. Kalbama, kad tai bus Kovalčiuko grupė“, - užsiminė opozicijos žurnalistas.

Prigožinas atsisveikins su savo užsienio PMC padaliniais. Pasak Igorio Jakovenkos, yra įsakymas juos perkelti į kitą vadavietę Sirijoje, Malyje ir kitose Afrikos šalyse. Visų pirma, birželio 30 d. užsienio žiniasklaida pranešė apie bepiločio lėktuvo ataką prieš „Wagner PMC“ bazę Libijoje.

„Kalbant apie likusią dalį - ji užsiima tam tikra infrastruktūra Baltarusijoje, kur gali būti perkelta dalis „Wagner PMC“. Ten jiems statomos stovyklos. Todėl jis ir kursuoja tarp Sankt Peterburgo, Maskvos ir Baltarusijos“, - užsiminė žurnalistas.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos FSB gavo įsakymą likviduoti Prigožiną. Tačiau sprendimas dėl to dar gali būti nepriimtas.

„Nemanau, kad dabar kas nors ryžtųsi likviduoti Prigožiną. Tai bus gana nemalonus rezonansas okupacinės kariuomenės kovingumui. Daugelis žmonių simpatizuoja Prigožinui. Štai kodėl maištas nebuvo numalšintas jėga“,- pridūrė Jakovenka.

 

Jei Lukašenka iš tiesų derėjosi su Prigožinu, jis galėjo pažadėti jam pinigų, valdžios, permainų Rusijoje arba papildomą vietą savo žmogui gynybos ministerijoje. Taip Rusijos diktatorius galėjo nupirkti jį, bet kartu pademonstruoti savo silpnumą.

Tuo tarpu Putinas stengiasi Prigožiną pavaizduoti kaip korumpuotą ir melagį, kad sugriautų jo reputaciją tarp „Wagner“ ir Rusijos visuomenėje. Ekspertai pažymi, kad Rusijos diktatorius ruošiasi konfiskuoti savo „buvusio virėjo“ turtą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()