Musulmonai sukūrė savo „Wikipedia“ ir socialinį tinklą  (15)

Internete pradėjo veikti socialinio tinklo „Madina“ ir interneto enciklopedijos „Ilmpedia“ beta versijos, kurių tikslas – „pervilioti“ musulmonišką auditoriją iš „Facebook“ ir „Wikipedia“, teigiama kanadiečių bendrovės „Madina Media Corp.“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto kūrėjai siekia sukurti vietą internete, kurioje galėtų bendrauti musulmoniškas jaunimas. Socialinio tinklo funkcionalumas primena „Facebook“. „Madina“ suteikia galimybę naudotojams įkelti vaizdo klipus ir muzikinius kūrinius, jungtis į grupes ir kt.

Taip pat pažymima, kad tinklalapyje nebus musulmonams nepriimtinos ar juos įžeidžiančios informacijos. Socialinio tinklo įkūrėjas Mustafa Patelis pareiškė, kad „Madina“ tikslas „surinkti visus internete naršančius musulmonus vienoje vietoje“ ir „įnešti teigiamų pokyčių į musulmonų pasaulį“.

Antrasis bendrovės „Madina Media Corp.“ projektas – nemokama interneto enciklopedija „Ilmpedia“. Musulmonai ne kartą tvirtino, kad kai kurie „Wikipedia“ straipsniai yra nukreipti prieš islamą. Tikrovę atitinkančią informaciją apie islamą bus galima aptikti online enciklopedijoje „Ilmpedia“. Šiuo metu „Ilmpedia“ ieško savanorių-redaktorių.

Šių metų vasarį Egipto muftijus „Facebook“ ir kitus socialinius tinklus pavadino „antiislamiškais“. Kovą musulmonai pareikalavo iš „Facebook“ administracijos pašalinti slapyvardžiu „Allah“ pasivadinusio vartotojo puslapį.

Savo „Wikipedia“ versiją sukūrė ir žydai. Jie skundėsi, jog „Wikipedia“ „informuoja apie arabų-Izraelio konfliktą iš palestiniečių pozicijos, o biblijinę tematiką pateikiama iš krikščioniškos pozicijos“.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)