[ŽT] „Viskas sutraiškyta.“ Galinga žinia. Ukraina pralaužė labiausiai saugomą Rusijos gynybos liniją  ()

Ukrainos kariuomenė peržengė sunkiausią įsibrovėlių gynybos liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės padėtis Zaporižios fronto sektoriuje darosi vis sunkesnė. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai toliau juda į priekį, stipria artilerijos ugnimi dengdami pažengusias įsibrovėlių pozicijas. Negana to, dėl aktyvių Ukrainos kariuomenės veiksmų, Rusijos okupantų tiekimo linija Zaporožės srityje „braška“, o vietomis visiškai suplyšusi.

Apie tai rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko. Savo „Telegram“ kanale jis pažymi, kad sunkiausia okupantų gynybos linija, kurioje buvo sutelkti didžiausi resursai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stabdymui su dideliais sprogstamų minų laukais ir apkasais, iš tikrųjų jau sutraiškyta.

Panaši situacija klostosi ir Robotynes srityje, kurios likimas bus nulemtas artimiausiomis dienomis, nes šioje srityje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų niekas rimtai nesustabdo. Apsaugos zona šia kryptimi buvo peržengta, o RF ginkluotosios pajėgos svarsto galimybę pasitraukti į naują liniją.

 

„Tačiau yra niuansas. Jei Robotyne bus išlaisvinta, įsibrovėliai pasileis į Novoprokopivką, Ilčenkyvę ir Sladką Balką, bet būtų logiška, kad užpuolikai bėgtų iš karto ir neatsigręždami į Tokmaką, nes nieko gero išvardintose vietose jų nelaukia, išskyrus loteriją „200“ – „300“ – „400“.  Liepa – karštas mėnuo“, – rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(195)
(5)
(190)

Komentarai ()

Susijusios žymos: