„Intel“ pristatė itin žemos įtampos „Core“ procesorius (Video)  (5)

Bendrovė „Intel“ pademonstravo naujos kartos itin žemą įtampą (ULV, ultra-low voltage) naudojančius „Core“ šeimos procesorius su 2 branduoliais. Kompanijos pranešime teigiama, kad šie labai mažai energijos vartojantys „Core i3“, „Core i5“ ir „Core i7“ serijų procesoriai skirti itin ploniems ir lengviems nešiojamiesiems kompiuteriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lyginant su ankstesnės kartos procesoriais, jie padidina našumą iki 32 proc. kartu iki 15 proc. sumažindami energijos sąnaudas. Naujieji procesoriai bus diegiami nešiojamuosiuose kompiuteriuose, kurių storis bus mažesnis, nei 25 mm, o svoris svyruos nuo 0,9 iki 2,3 kg. „Intel“ pranešė pristačiusi 6 naujų procesorių modelius – „Core i3-330UM“ (1,2 GHz taktinis dažnis), „i5-520UM“ (1,06 GHz), „i7-640LM“ (2,13 GHz), „i7-620LM“ (2,0 GHz), „i7-640UM“ (1,2 GHz) ir „i7-620UM“ (1,06 GHz). Visi jie turi po 2 branduolius ir yra pagaminti pagal 32 nanometrų technologiją.

„Core i5“ ir „Core i7“ serijų procesoriai suderinami su „TurboBoost“ technologija, prireikus didinančia taktinį dažnį. Visuose modeliuose įdiegta hipersrautų (angl. Hyper-Threading) technologija. Pranešama, kad pirmieji nešiojamieji kompiuteriai su naujaisiais „Intel“ procesoriais rinkoje pasirodys birželio mėnesį – tai bus „Acer“, „Asus“, MSI, „Lenovo“ ir kitų bendrovių gaminiai.

Šiame vaizdo siužete – naujųjų „Intel“ ULV procesorių teikiamų galimybių apžvalga.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: