Rusai kažką daro su Zaporižios AE. Zelenskis skelbia skubų kreipimąsi (Video)  ()

Liepos 4-osios vakarą Volodymyras Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius. Visų pirma prezidentas kalbėjo apie teroristinio išpuolio ZAE grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovas pabrėžė, kad visas pasaulis turėtų suprasti, kad bendras saugumas šiuo metu absoliučiai priklauso nuo pasaulinio dėmesio Rusijos įsibrovėlių veiksmams AE. RF turi suprasti: pasaulis pasiruošęs reaguoti į teroristų poelgius.

V. Zelenskis priminė, kad radiacija kelia grėsmę kiekvienam pasaulio gyventojui. Ukrainos vadovas pabrėžė, kad skirtingos šalys turi savo galimybes žinoti, kas vyksta ir kas dėl to kaltas.

Dabar, pasak ukrainiečių žvalgybos, turime informacijos, kad ant kelių Zaporižios atominės elektrinės blokų stogo Rusijos kariuomenė padėjo į sprogmenis panašius objektus. Galbūt, kad imituotų poveikį elektrinei. Galbūt jie turi kitą scenarijų“, - pabrėžė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad visas pasaulis mato: vienintelis grėsmės šaltinis ZAE yra Rusija.

V. Zelenskis sakė prieš kreipimąsi baigęs pokalbį su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu. Ukrainos prezidentas taip pat kalbėjosi su NATO generaliniu sekretoriumi ir Švedijos ministru pirmininku.

 

Ukrainos vadovas padėkojo Prancūzijos vadovui už tai, kad liepos 4 dieną pradėta atgabenti sutarta ginkluotė - raketos ir tankai.

„Kiekvieną dieną papildome NATO viršūnių susitikimo, kuris kitą savaitę vyks Vilniuje, turinį ir esu dėkingas visiems mūsų partneriams, kurie kartu su mumis dirba stiprinant Aljansą, taigi ir siekiant užtikrinti saugumą Europoje“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: