Žlugo didžiulė imperija. Daugybė Prigožino žmonių skelbia, kaip 8 metus kūrė klastotes apie Ukrainą (Video)  (3)

Buvę Jevgenijaus Prigožino interneto svetainių darbuotojai prisipažino, kaip trolių fabrikas daugelį metų kūrė klastotes ir melą apie Ukrainą ir Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Jevgenijaus Prigožino maišto jo žiniasklaidos imperija žlugo, o daug darbuotojų liko be darbo. Dabar jie duoda daugybę interviu, kuriuose pasakoja, kaip daugelį metų apgaudinėjo žiūrovus apie Ukrainą ir Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Pavyzdžiui, „Politika Segodnia“ žurnalistas Vladimiras Jagudajevas atvirai pareiškė, kad dauguma „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aukų“ pasakojimuose apie Donbasą buvo netikri samdomi žmonės. Jie iš anksto gaudavo ašaringą tekstą ir, operatoriaus paraginti, filmuodavo vaizdo įrašus apie „aštuonerius bombardavimo metus“ ir pan.

Žurnalistas Denisas Kazanskis prisiminė 2014 m. istoriją, kurioje „ORDLO gyventojai“ tikina, kad Malaizijos „Boeing“ lėktuvą numušė ukrainiečiai.

Kazanskis gaivino Rusijos propagandos naratyvus, kurie tikino, kad Donbasui tapus „nepriklausomu“, prasidės regiono klestėjimas, o Ukraina neva išnyks iš pasaulio žemėlapio. Praėjus daugybei metų, Maskva nustojo slėpti faktus ir atvirai kalba apie išprovokuotą karą, klastotes ir apgaulę.

 

Tas pats pasakytina ir apie Rusijos pusės teiginius apie „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nusikaltimus“: jie priskyrė Ukrainai tai, ką Donbase darė jų kariškiai ir „ichtamnetai“ (mūsų ten nėra veikėjai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: